19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Masa de duminica

Supa de cartofi aromata


Ingrediente: 750 g cartofi, 4,5 dl de supa de pui, 4,5 dl de lapte, 15 g de unt, patru linguri de ierburi aromatice, trei linguri de smântâna, patrunjel, sare, piper.Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii si se lasa cinci minute. Se incalzeste separat supa cu laptele, se toarna peste cartofi, se adauga sare si piper. Se lasa 15 minute, amestecând din când in când cu o lingura de lemn.


Cu mixerul, se zdrobesc cartofii pâna ce se obtine o crema densa si omogena. Se lasa la racit si apoi se pune in frigider. Cu o ora inainte de a fi servita se scoate de la frigider.


Carne alla pizzaiola


Ingrediente: trei catei de usturoi, doua cepe mari, o cutie de rosii decojite, patru linguri de ulei de masline, oregano, sare, piper, 250 g de mozzarela, 500 g de muschiulet de porc.Mod de preparare: Se curata cepele, se taie cubulete, cateii de usturoi se crapa pe lungime, si se pun toate in uleiul incins, se calesc. Când ceapa e rumenita se adauga rosiile taiate cubulete si condimentele. Când a scazut sosul, carnea taiata felii se aseaza deasupra si se pune un capac.


Dupa doua minute se intorc bucatile de carne pe cealalta parte, se mai lasa doua minute, dupa care se pun peste mozzarella taiata felii, se stinge focul si se mai lasa doua minute cu capac. Se serveste cu pâine proaspata sau cu cartofi natur.


Amandina


Ingrediente: Blat cu zahar ars – sapte oua, 190 g de zahar, 300 g de faina, unu, doua pliculete de praf de copt; Crema cacao – 250 g de zahar, 350 g de margarina, 50 g de cacao, esenta de rom si vanilie; Ciocolata pentru glazura: 300 g de ciocolata menaj; Sirop – 250 ml de apa, 100 g de zahar, lamâie rasa, esenta de rom.Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pâna se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 de minute la 175 de grade. Blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie trei foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie; pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt. Se da la rece o ora ca sa se intareasca, apoi se taie sub forma unui patrat sau unui cerc si se glaseaza in ciocolata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS