19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiati ca orasul celor morti din Cairo este o zona de cimitire care asigura locuitorilor saraci o casa?


Moscheea lui Muhammad Ali construita intre anii 1830-1857 este cea mai mare si mai impozanta moschee din Citadela din Cairo?


Stiati ca Altarul Raiului din Beijing face parte din complexul Templul Raiului sau „Tian Tan“ si a fost construit in timpul dinastiei Ming. Altarul este localizat in Orasul Vechi din Beijing, in parcul Tian Tan.


Stiati ca Teatrul chinezesc „Grauman“ de pe bulevardul Hollywood din Los Angeles este unul dintre cele mai faimoase cinematografe din oras si, de când a fost construit in 1927, a fost locul unor premiere cinematografice deosebite ale Hollywoodului?


Stiati ca Palatul Palacio Real din Madrid a fost construit intre anii 1737-1764 si in interiorul curtii se afla Gradinile Sabatini?


Stiati ca musulmanii cred ca Domul Pietrei din Ierusalim a fost ridicat peste piatra de unde Mohamed s-a ridicat in Rai? Domul Pietrei este cea mai sfânta moschee din oras.


Stiati ca Zidul Plângerii din Ierusalim este considerat de arheologii biblici ca fiind singura ramasita a celui de al Doilea Templu, distrus in anul 70 inainte de Hristos?


Crocodilii au aparut ca animale de uscat, cu picioarele putin mai lungi si boturile putin mai scurte decât le au astazi, in urma cu aproximativ 200 milioane de ani, in epoca dinozaurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS