10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă construcții ușoare la Spitalul din Slatina și Caracal

Două construcții ușoare la Spitalul din Slatina și Caracal

Prefectura Olt şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale vin în sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalului Municipal Caracal prin suplimentarea numărului de construcţii uşoare din elemente modulate pentru asigurarea unor condiţii corespunzătoare pentru efectuarea triajului observaţional/epidemiologic.

Astfel, în data de 2 decembrie 2020, se vor preda către cele 2 unităţi medicale din judeţul Olt câte o construcţie uşoară din elemente modulate dotată cu câte 8 paturi, astfel:

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ora 9:00;
  • Spitalul Municipal Caracal, ora 11:00.

Cele două construcţii uşoare din elemente modulate se adaugă celor patru construcţii uşoare din elemente modulate predate în data de 29 octombrie 2020 celor 4 unităţi spitaliceşti din judeţ.

âÎn cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, predarea construcţiei modulare se va realiza, în curtea S.J.U. Slatina, în prezenţa prefectului Florin-Constantin Homorean şi reprezentantului Structurii Teritoriale Olt a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, maior Ştefan Dumitrescu.

Medici rezidenți detașați de la Craiova la Slatina

Pentru a spriji activitatea unităţilor spitaliceşti din judeţul Olt, s-au mai adoptat şi următoarele măsuri:

  • detaşarea pentru o perioadă de 6 luni a doi medici rezidenţi ATI anul V de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina (Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659999/18.11.2020). Medicii îşi desfăşoară activitatea în unitatea medicală slătineană începând cu data de 18.11.2020, respectiv 09.12.2020;
  • repartizarea a 30 studenţi voluntari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova la trei unităţi medicale din judeţ, respectiv: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – 15 studenţi, Spitalul Municipal Caracal – 10 studenţi şi Spitalul Orăşenesc Balş – 5 studenţi (Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4649371/24.11.2020).

Activitatea studenţilor la nivelul unităţilor spitaliceşti se va desfăşura în baza unui contract de voluntariat încheiat între studentul voluntar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi a fişei de voluntariat emisă de unitatea spitalicească.

Pentru activitatea desfăşurată în cadrul unităţilor spitaliceşti, studenţii voluntari vor beneficia de:

  • un premiu lunar de 2.500 lei (care se suportă din bugetul aprobat potrivit legii Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă);
  • pentru studenţii voluntari care sunt repartizaţi la unităţi beneficiare din alte localităţi decât cele în care se află instituţiile de învăţământ la care sunt înmatriculaţi sau cele în care au domiciliul sau reşedinţa, la cererea acestora, se asigură:

a) cazarea şi masa, de către unitatea beneficiară sau de către autoritatea administraţiei publice de la nivel local sau judeţean pe raza căreia funcţionează unitatea beneficiară;

b) un premiu lunar suplimentar în cuantum de 20 de lei pe zi, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt;

c) transport, la începutul şi la terminarea perioadei de voluntariat, cu mijloacele specifice din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi structurilor subordonate acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS