5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Sute de sirene şi zeci de clopote, folosite la exerciţiul IGSU

Olt: Sute de sirene şi zeci de clopote, folosite la exerciţiul IGSU

Un număr de 262 de sirene precum și zeci de clopote au fost folosite vineri, în județul Olt, în cadrul mecanismului de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că exercițiul de vineri s-a derulat cu ajutorul a 262 de sirene de alarmare, de diferite tipuri și puteri, dintre acestea 178 sunt sirene electrice, 84 sirene electronice și două sirene dinamice.

„În localitățile în care nu sunt sirene, ori în care sirenele existente sunt defecte, au fost folosite clopotele. În teren, pentru a observa cum se derulează alarmarea și fluxul informațional au fost prezente 10 echipe de la ISU Olt”, a spus Băsășteanu.

În județul Olt, 11 localități rurale nu dețin sirene de alarmare, iar în alte trei comune sirenele sunt defecte. De la începutul anului și până în prezent trei localități care nu dețineau sirene au achiziționat asemenea sisteme de alarmare și o comună care a avea sirene dar erau defecte a remediat defecțiunile la sistemul de alarmare, potrivit reprezentantului ISU Olt.

Sistemele de alarmare sunt verificate periodic de reprezentanții ISU.

La nivelul județului Olt, în anul 2016, au fost executate 52 de exerciții de alarmare la nivelul localităților și în toate cele 52 de localități sirenele au funcționat dar au fost observate și nereguli, precum neasigurarea unor surse alternative de alimentare cu energie electrică, neîntreținerea corespunzătoare a sistemelor, acces nerestricționat pentru un număr limitat de persoane la sirenele de alarmare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS