20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Doi cai fugiți prin centrul Londrei, în „stare gravă”

(VIDEO) Doi cai fugiți prin centrul Londrei, în „stare gravă”

Este „prea devreme pentru a ști” dacă doi cai ai armatei britanice vor reveni la sarcinile oficiale după ce au fost răniți când au fugit prin Londra. Șapte cai au fost speriați de un zgomot puternic în Belgravia, iar patru și-au aruncat călăreții și au fugit prin oraș. Doi dintre cai rămân în stare gravă și au fost operați, a spus Armata.

Unii dintre cai au lovit vehicule, inclusiv un autobuz cu etaj. S-a întâmplat miercuri în timpul unui exercițiu militar, a spus Armata. Un purtător de cuvânt al Armatei a declarat: „Sperăm că ambii acești cai își vor reveni. Dacă se vor recupera suficient pentru a reveni la sarcinile oficiale. Este prea devreme pentru a ști cu siguranță. Li s-a dat cel mai bun tratament veterinar posibil.

Unul dintre cai a fost operat

Vida, unul dintre cai, a fost cel mai vizibil rănit. Imaginile cu calul care alerga prin Londra îmbibat de sânge au fost îngrozitoare. „Vida a fost operat peste noapte și se află în prezent în grajdurile de la Hyde Park Barracks sub observație.

Quaker a fost operat și el peste noapte, dar s-a decis mutarea calului la un spital de cabaline la primele ore. Amploarea rănilor nu este complet clară, dar nu credem în acest stadiu că există oase rupte.

Dintre cei trei militari răniți, unul a fost externat, doi rămân în spital, dar că toți sunt așteptați să revină la funcții. În urma incidentului a fost internat și un biciclist. Nu există nicio actualizare suplimentară cu privire la starea lor.

Caii făceau exerciții pentru o paradă

Ministrul Apărării James Cartlidge a declarat că ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost „excepțional”, explicând că peste 150 de animale făceau exerciții în capitală în fiecare zi.

„Din păcate, am văzut ce s-a întâmplat, dar tot ce pot spune este că nu au fost răni grave pentru public”. Caii Cavaleriei Casei Regale sunt antrenați de Armată timp de câteva luni. Ei sunt călăriți pe străzile Londrei pentru a-i obișnui cu traficul intens și zgomotele puternice, inclusiv cu salvele de armă și trupele militare.

Haosul a început miercuri dimineață, când caii făceau exerciții înaintea inspecției generalului-maior de joi. Un soldat a fost aruncat de pe cal pe Buckingham Palace Road, înainte ca unul dintre animalele libere să lovească un taxi care aștepta în fața Hotelului Clermont, spulberând geamurile vehiculului.

Două dintre animale au fost în cele din urmă recuperate în Limehouse, în estul Londrei, la aproximativ 8 km de unde au fugit. În total, patru soldați au fost aruncați de pe șa, a spus Armata.

Cavaleria Reginei pregătită pentru evenimentele din vară

Caii implicați urmau să ia parte la inspecția generalului-maior, care a avut loc, așa cum era planificat, joi dimineață în Hyde Park.

Generalul-maior, purtând o pălărie albă cu pene, a călărit între rândurile de trupe călare pentru a efectua inspecția anuală înaintea evenimentelor de lux din această vară.

Inspecția generalului-maior este testul anual al capacității regimentului de a îndeplini sarcinile ceremoniale de stat pentru anul 2024
Inspecția generalului-maior este testul anual al capacității regimentului de a îndeplini sarcinile ceremoniale de stat pentru anul 2024

Regimentul, îmbrăcat în uniforme negre, roșii și aurii, cu coifuri aurite, se afla în jurul pieței de iarbă.
O mică mulțime s-a adunat pentru a urmări parada și a face fotografii, în ciuda vremii răcoroase.

Patru persoane au fost tratate de paramedici în Buckingham Palace Road, Belgrave Square și la intersecția dintre Chancery Lane și Fleet Street, a declarat Serviciul de Ambulanță din Londra. Toți patru au fost transportați la spital, potrivit BBC.

S-a spus că rănile au fost suferite între orele 08:25 și 08:35 BST. Brigada de Pompieri din Londra a spus că și-a folosit echipa de drone pentru a ajuta la localizarea animalelor.

Citește și: (VIDEO) O „tânără“ de 60 de ani rupe stereotipurile. Este încoronată Miss Univers Buenos Aires

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS