20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCongresul a aprobat un pachet de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel

Congresul a aprobat un pachet de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel

Senatul SUA a aprobat un pachet de ajutor extern de 95 de miliarde de dolari care include sprijin militar pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Președintele Joe Biden urmează să semneze astăzi documentul.
Senatul a susținut marți seară măsura adoptată sâmbătă de Camera Reprezentanților SUA.

Acesta include 61 de miliarde de dolari în ajutor militar pentru Ucraina, despre care Pentagonul spune că poate începe să fie livrat națiunii devastate de război „în câteva zile”.

A fost adoptată printr-un vot bipartizan de 79-18. Biden a salutat aprobarea acesteia într-o declarație de marți seara, numind-o „o legislație care va face națiunea și lumea mai sigură pe măsură ce ne susținem prietenii care se apără împotriva teroriștilor precum Hamas și a tiranilor precum Putin”.

America trimite un mesaj lumii întregi

Liderul majorității democraților din Senat, Chuck Schumer, a spus: „După mai bine de șase luni de muncă grea și multe întorsături pe drum, America trimite un mesaj lumii întregi: nu vă vom întoarce spatele”.

Senatul a adoptat un pachet de ajutoare similar în februarie. Un grup de conservatori care se opun noului sprijin Ucrainei a împiedicat ca acesta să vină la vot în Camera Reprezentanților.

Săptămâna trecută, democrații și republicanii din camera inferioară s-au unit pentru a ocoli această opoziție, potrivigt BBC.

În cele din urmă, au fost de acord cu un pachet de lege care includea:

  • ajutorul extern,
  • legislația pentru confiscarea activelor rusești deținute de băncile occidentale;
  • noi sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Chinei;
  • o prevedere care va forța compania chineză ByteDance să vândă popularul serviciu de social media TikTok.

Citește și: „Craiova pe Biciclete”, sâmbătă în Parcul Romanescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS