12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Polițiștii au reținut 125 de permise de conducere

Olt: Polițiștii au reținut 125 de permise de conducere

-

Polițiștii olteni au desfășurat, în acest weekend, activități pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au reținut 125 de permise de conducere.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 150 de solicitări, dintre acestea 116 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 846 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 330.000 de lei.
Polițiștii au reținut 125 de permise de conducere, dintre care:

  • 94 pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h,
  • 15 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,
  • 16 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute 20 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Au fost constatate și 20 de infracțiuni la regimul rutier.

Cercetat pentru mai multe infracțiuni rutiere

Polițiștii din Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere. Autoturismul avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale altui autoturism, întrucât acestuia îi fuseseră retrase.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • conducerea unui vehicul fără permis de conducere,
  • conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare,
  • conducerea unui vehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii din Balș au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii din Slatina au oprit pentru control, pe DJ 546, în comuna Teslui, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiu: Acesta circula cu viteza de 103 km/h pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost sancținat contravențional. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ulterior, în jurul orei 23:40, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina. Pe numele acestuia a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Polițiștii din Osica de Sus au oprit pentru control, în comuna Fărcașele, un autoturism condus de o femeie de 49 de ani, din municipiul Caracal.

Întrucât femeia emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Polițiștii din Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din localitate.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a altor substanțe

Polițiștii din Corabia au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul București. Bărbatul a fost testat atât cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, cât și cu aparatul DrugTest care a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței substanțelor în organism.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere

Polițiștii din Corabia, au oprit pentru control, în comuna Izbiceni, un tractor condus de un bărbat de 48 de ani, din localitate. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul orășenesc Corabia, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii din Scornicești au oprit pentru control, pe DJ 546, în comuna Coteana, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Slatina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii din Bobicești au oprit pentru control, în comună un autoturism condus de o femeie de 68 de ani, din orașul Balș. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că femeia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele acesteia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive

Polițiștii din Balș au oprit pentru control, pe strada Cireșului, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive, acesta fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.
Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Polițiștii din Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe strada Pieții, un autoturism condus de un bărbat de 73 de ani, din localitate.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: La Pleșoi arde Primăria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă etapă de dezinsecție

Salubritate Craiova anunță desfășurarea unei noi etape a dezinsecției...

ȘTIRI GdS