19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBucovățul, în construcție. Proiecte pentru o comună europeană

Bucovățul, în construcție. Proiecte pentru o comună europeană


În comuna Bucovăț este, în aceste momente, un adevărat șantier, fiind în derulare mai multe proiecte pentru investiții importante, menite să continue linia de dezvoltare europeană începută de administrația locală.
Primarul Cristian Tuță a vorbit despre ce se întâmplă, în această perioadă, în comună, și despre proiectele majore de infrastructură care urmează să demareze în curând.

Se asfaltează drumul către Palilula

Reporter: Pentru că modernizarea drumurilor este întotdeauna o prioritate pentru administraţiile locale, cum stau lucrurile pe acest palier în comuna Bucovăţ? Sunt multe utilaje pe teren, ce străzi se asfaltează în această perioadă?

Cristian Tuţă: În această perioadă se derulează o serie de investiţii foarte importante pentru modernizarea drumurilor din comună. Prin Programul Anghel Saligny, se află în curs de asfaltare 5 kilometri de drumuri, cu precădere în satul Sărbătoarea, dar avem şi două străzi în satul Leamna de Jos, două în satul Bucovăţ şi două în Palilula. Avem încă o lucrare importantă de asfaltare, reabilitarea străzii care duce către Palilula, Dealul Cârligeilor, pe o lungime de aproape 2 kilometri. Sunt aproape 20 de ani de când a fost ultima dată asfaltată, este o investiţie cu bani de la bugetul local. În urma lucrărilor de canalizare derulate în aceşti ani, strada s-a degradat şi era nevoie de intervenţie pentru reabilitare.


Primăria va fi reabilitată prin PNRR

Reporter: Sunteţi în plin proces de mutare temporară a sediului Primăriei. Ce lucrări se vor demara aici?

Cristian Tuţă: În săptămânile următoare încep lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei, cu fonduri europene, prin PNRR. Sediul va fi modernizat, pentru a se ridica la cele mai noi standarde. Era imperios necesară o astfel de intervenţie pentru că această clădire începea să se degradeze şi este ideal că folosim fonduri europene, nu de la bugetul local, pentru a o renova.


Reporter: Ce investiţii s-au atras pentru instituţiile de învăţământ din comună în ultima perioadă?

Cristian Tuţă: În maxim o lună, mai demarăm încă un proiect pe fonduri europene foarte important pentru comunitatea noastră. Este vorba despre reabilitarea grădiniţei cu program prelungit de la şcoala din Bucovăţ. Se lucrează intens şi la reabilitarea Şcolii din Sărbătoarea, în cadrul Programului Operaţional Regional, până la finele anului ar trebui să se încheie lucrările. În urma finalizării proiectului, şcoala va beneficia şi de o sală de sport. Avem sală de sport finalizată şi recepţionată şi la Bucovăţ, realizată prin CNI. Sunt proiecte importante pe plan educațional, pentru copiii noștri.

Stadionul din Leamna de Sus prinde contur

Reporter: Care este stadiul lucrărilor la stadionul din Leamna de Sus?

Cristian Tuţă: La Stadionul de la Leamna de Sus, singurul stadion dintr-o comună din Dolj finanţat prin Compania Națională de Investiții, lucrările sunt în plină desfășurare. Suntem la 50% cu lucrările, urmează ca în perioada următoare să începem amenajarea terenului de joc, cu nocturna. Termenul de finalizare este septembrie 2024. Nu depinde de noi, fiind un proiect realizat prin CNI, dar noi sperăm că va fi gata conform termenului.

Gazele, cel mai important proiect de infrastructură

Reporter: Spuneaţi recent că vă concentraţi pe cel mai mare proiect de infrastructură, introducerea reţelei de gaze naturale în Bucovăţ. Când estimaţi că va începe lucrarea?

Cristian Tuţă: De departe cea mai importantă investiție ce urmează să fie implementată în Bucovăț va fi aducerea gazelor în comună.Pentru viitor, avem două proiecte extrem de importante – canalizarea în Leamna de Jos, Leamna de Sus şi Sărbătoarea, pentru care avem studiile de fezabilitate realizate, şi proiectul de gaze. Avem aprobată finanţarea de 15.000.000 lei pentru gaze, în cursul lunii mai se va demara procedura de proiectare, execuţie şi concesionare sistem de gaze în comună.

Reporter: În final, ce mesaj le transmiteţi cetăţenilor din Bucovăţ?

Cristian Tuţă: Cum suntem în pragul Sfintelor Sărbători, mai e doar o săptămână până la Paşte, doresc să le transmit, cu acest prilej, să aibă parte de zile frumoase şi liniştite alături de familie şi, pe termen lung, de multă sănătate! Avem, iată, o mulțime de proiecte, care sunt dovada angajamentului nostru, al administrației locale, de a moderniza comuna și a o ridica la standardele de dezvoltare pe care cu toții ni le dorim! Aşa că le transmit totodată că vom continua să atragem investiţii cu aceeaşi dedicaţie şi să creştem Bucovăţul de la an la an, atâta timp cât primim în continuare votul lor de încredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS