5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reacţie Urbană continuă cu spectacolul-instalație „De ce plec/ de ce rămân?”

Craiova: Reacţie Urbană continuă cu spectacolul-instalație „De ce plec/ de ce rămân?”

Proiectul de teatru comunitar REACȚIE URBANĂ revine și în stagiunea 18/19 cu o nouă întrebare ce provoacă cetățenii Craiovei la reflecție și dialog. „De ce plec/ de ce rămân?” este un spectacol-instalație realizat sub coordonarea lui Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu”.
În Romania, fenomenul migrației ia amploare de la an la an. Motivele pentru care oamenii aleg să plece sau să rămână în locul natal și ce efecte au acestea asupra lor și a societății vor fi dezbătute și prezentate în spectacolul „De ce plec/ de ce rămân?” .
Spectacolul-instalație va fi dezvoltat atât cu profesioniști din echipa Teatrului Național cât și cu cetățeni ai orașului, aleși ca membri ai proiectului, în urma unui casting. Scenariul porneşte de la întrebarea „De ce plec/de ce rămân?”, la care se așteaptă răspunsurile venite din partea participanților. Pe lângă aportul cultural, proiectul iși propune să cerceteze realitatea comunității noastre din punctul de vedere al migrației. Toate aceste componente vor sta la baza produsului final ce urmează să aibă parte de 4 reprezentații pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”, în luna ianuarie 2019.
REACŢIE URBANĂ a debutat în toamna anului trecut și a adus în fața publicului două spectacole de teatru comunitar „Unde ne întâlnim?” și „Azi sau mâine?”, la carea au participat peste 60 de voluntari, ambele spectacole fiind coordonate de regizorul Laurențiu Tudor.
La această ediție se vor alătura proiectului 10 actori, 2 asistenţi regie, 1 asistent dramaturgie, 1 asistent producător, 1 asistent scenograf, 2 video editori, 2 fotografi, 1 grafician, 2 asistenţi PR & Social Media.
Cei care doresc să facă parte din proiectul REACŢIE URBANĂ trebuie să aibă peste 14 ani, să fie disponibili în perioada noiembrie-ianuarie 2019 şi să completeze formularul de înscriere disponibil aici: goo.gl/kYyRZ3
Inscrierile se pot face până pe 7 noiembrie, ora 12:00, iar castingul va avea loc pe 8 noiembrie, ora 18:00, în foaierul teatrului. Repetițiile vor avea loc în perioada 10 noiembrie-20 ianuarie, în zilele de week-end.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS