5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum a făcut un administrator să dispară şi să apară banii unei asociaţii de proprietari

Cum a făcut un administrator să dispară şi să apară banii unei asociaţii de proprietari

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Craiova a încasat banii pentru întreţinere de la proprietari, dar a uitat să-i mai depună în contul asociaţiei şi să plătească furnizorii. Acesta a fost, însă, tras de mânecă de cenzorul care verifică activitatea asociaţiei de proprietari.
Cenzorul a descoperit în urma verificărilor lipsa banilor şi l-a avertizat pe administrator să pună la loc sumele care lipsesc. Fapta acestuia nu a rămas fără urmări, angajatul s-a ales cu o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Este vorba de Asociaţia de proprietari nr.11 Calea Bucureşti, unde cenzoratul este făcut de UJALP Dolj. Cenzorul a depistat, în urma verificărilor că banii încasaţi de la proprietari pentru plata întreţinerii au dispărut fără urmă. Totuşi, indiciile duc către administratorul asociaţiei. Proprietarii habar nu au ce s-a întâmplat cu banii lor. Preşedintele a pus totul sub tăcere, iar administratorul s-a făcut nevăzut, dându-şi demisia.

Noi la asociaţie am dat drumul activităţii. Eu nu fac declaraţii la presă, să vă dea date, cine v-a informat. Acum nu mai avem nici o pagubă la asociaţie. Este problema administratorului ce a făcut cu banii. Eu nu fac declaraţii până nu se rezolvă legal această problemă”, spune, vădit iritat de situaţie, preşedintele Asociaţiei de proprietari 11 Calea Bucureşti.


La rândul său, fostul administrator de la Asociaţia de proprietari 11 Calea Bucureşti, neagă că s-ar fi întâmplat ceva. Cu toate acestea, el şi-a dat demisia. „Nu mai sunt administrator acolo. Pur şi simplu ne-am luat la revedere amical. Ne-am văzut fiecare de drumul lui. Dacă cei de la asociaţie au făcut vreun demers se va rezolva. Nu s-a produs nici o pagubă. Eu mi-am găsit în altă parte pentru că nu am relaţionat cu cei de la asociaţie. Eu m-am retras şi mi-am văzut de treaba mea. Dacă se ajunge în mass media se va lăsa greu pentru cei de la asociaţia de proprietari. Unii mai au şi familie. Mergem pe litera legii, dacă cei de la asociaţie mă defăimează”, spune fostul administrator.

S-a dus vestea că administratorul s-a „jucat” cu banii proprietarilor

Cu toate că reprezentanţii proprietarilor au pus batista pe ţambal şi le-au ascuns proprietarilor cele întâmplate, lucrurile au ieşit la iveală.


” Eu am descoperit lipsa banilor, paguba s-a recuperat. Este o plângere penală la Parchet în acest sens”, spune cenzorul de la UJALP, cel care a făcut verificarea situaţiei contabile de la Asociaţia de proprietari 11 Calea Bucureşti.

Concluzia ar fi că administratorul asociaţiei s-a folosit de banii proprietarilor, iar în momentul în care a fost descoperit i-a pus urgent la loc şi şi-a dat demisia. Niciuna dintre persoanele implicate, nu face vorbire despre ce sumă ar fi vorba.
Vestea despre mânăriile făcute cu banii asociaţiei a ajuns şi la urechile inspectoriilor de la Primăria Craiova, Serviciul coordonare asociaţii. Aceştia spun că la acest moment asociaţia este monitorizată.
La începutul acestui an, facturile neachitate la 31.12.2021 către furnizorii de utilitaţi (Compania de Apă Oltenia, Termo Craiova, Termo Urban Craiova , Salubritate Craiova) cumulau circa 20.000 lei. Avem cunoştinţă că în luna octombrie, în urma unei verificări a cenzorului, s-a constatat că sume reprezentând cote de plată la cheltuielile de întreţinere nu au fost depuse la timp, în această perioadă administratorul aflându-se în concediu medical. Două zile mai târziu de la revenirea administratorului din concediul medical, în contul asociaţiei au fost depuse sumele a căror depunere a fost întarziată. Avem de asemenea cunoştinţă că la finele lunii octombrie administratorul în cauză şi-a înaintat demisia, dar autoritatea locală încă nu a fost înştiinţată oficial cu privire la datele de contact actualizate privind administratorul (în eventualitatea angajării unui înlocuitor), aşa cum prevedere art. 62 din Legea nr. 196/2018. Ţinând cont de faptul că la această dată nu există un prejudiciu material, iar administratorul în cauză nu mai este în funcţie, nu se impune declanşarea unei acţiuni de control, însă autoritatea locală prin serviciul cu atribuţii în sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari monitorizează cazul, urmărind respectarea prevederilor legale în desfăşuarea activităţii şi după caz, oferind sprijin sau trasând masuri privind normalizarea activităţii, după caz”, se arată într-un răspuns dar GdS de către reprezentanţii Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS