13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Povestea gropii din asfalt

Craiovenii au ajuns să facă haz de necaz, când vine vorba de gropile lăsate în asfalt de operatorii de utilităţi.

Aceştia din urmă au o meteahnă, sparg stăzile, fac lucrările, iar în urma lor rămân gropile. Gropi care sunt abandonate uneori luni întregi spre disperarea locuitorilor de pe străzile cu pricina. Aceştia au ajuns să închine ode gropilor care se cască în carosabil. Aşa a făcut şi un locuitor de pe strada Parângului din cartierul Bariera Vâlcii supărat pe operatorul care a lăsat în stradă un crater după efectuarea unor lucrări. Craioveanul a dat viaţă gropii din carosabil şi imaginează chiar o poveste de viaţă a acesteia. Povestea a fost postată pe pagina de Facebook a grupului de locuitori din cartierul craiovean Bariera Vâlcii.
Povestea imaginară sună cam aşa:

În Bariera Vâlcii nici aleile nu arată prea bine/foto:Claudiu Tudor


„Eu sunt Groapa, de pe Parângului! Azi fac două luni de când exist! Am fost mică dar pe zi ce trece mă fac tot mai mare! Mama CAO îmi urează să mă fac și mai mare! Zilnic mă alimentează cu apă! M-a înzorzonat că așa îi place ei! Zice că mă vede lumea mai bine! Tată am, Asfaltul, dar m-a parăsit când eram mică, mică.. eh.. asta e.. nici acum, când sunt mare, nu vine pe la mine. Să îmi faceți tort de ziua mea, mă auziți? Altfel, vin și pe capul vostru și nu mai plec din fața curților voastre!! Hai pa!”.

Groapă în carosabil pe strada Parângului/foto:Claudiu Tudor


Postarea s-a bucurat de aprecieri, dar şi comentarii din partea craiovenilor. Cel mai interesant, dar şi haios dintre comentarii arată încă o dată lipsa de interes a operatorilor de utilităţi.


„Cea mai tare chestie este că ieri, dupa multe, multe telefoane mi s-a promis rezolvarea acestei străzi. De dimineaţă îmi trimiteau poze cu lucrarea remediată. Amuzant este că….au remediat alta stradă. Le-am spus celor din conducere că ei sau oamenii lor au încurcat strada , m-am bucurat oricum că măcar au reparat ceva în alta parte”, se spune în comentariu.

Regulamentul de spart stăzi, fără rezultate

Localnicii se întreabă, când vor astupa operatorii de utilități groapa.

Acesta să fie oare modul în care operatorii de utilităţi respectă Regulamentul pentru traversarea prin spargere a străzilor, trotuarelor şi zonelor verzi din Municipiul Craiova, aprobat prin HCL nr. 158/2021?
La momentul aprobării acestui regulament, Primăria Craiova promitea străzi fără gropi.
În cuprinsul Regulamentului sunt trecute condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele care se ocupă cu branşarea reţelelor de utilităţi şi afectează domeniul public, adică sparg străzi, trotuare, parcări, distrug spaţii verzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS