12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrurile devin tot mai clare. Gazonul de pe „Oblemenco“ poate fi schimbat în octombrie

Lucrurile devin tot mai clare. Gazonul de pe „Oblemenco“ poate fi schimbat în octombrie

Acţiunea de schimbare a gazonului de la stadionul de fotbal din Craiova pare să se îndrepte spre deznodământul dorit: montarea noii suprafeţe de joc în luna octombrie, aşa cum se preconiza.

Primăria a selectat câştigătorul licitaţiei la începutul acestei săptămâni şi aşteaptă acum după termenul legal de zece zile pentru eventuale contestaţii, înainte de a semna contractul. Procedura de achiziţie publică a lucrărilor de înlocuire a gazonului a demarată la foc automat la mijlocul lunii trecute şi a avut ca termen de primire a ofertelor data de 2 septembrie.

O singură firmă s-a înscris la licitaţie, Sports Fields SRL din București, oferta acesteia intrând în evaluare. Comisia de evaluare din cadrul Primăriei Craiova s-a mişcat însă extrem de repede cu analiza documentelor depuse de Sports Fields şi a selectat oferta drept câştigătoare în data de 13 septembrie, potrivit datelor din SEAP.

Gazonul de pe „Oblemenco“ poate fi schimbat. Costul: circa 700.000 de euro

Dacă în termen de 10 zile nu apar contestaţii, lucru puţin probabil, contractul cu Sports Fields va putea fi semnat chiar pe 24 septembrie. După care, potrivit caietului de sarcini, firma va avea la dispoziție 15 zile să schimbe gazonul de la stadionul de fotbal. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla chiar în pauza competiţională din octombrie, după meciul dintre FCU şi Universitatea Craiova. Partida se va disputa la începutul lunii viitoare (cel mai probabil pe 3 octombrie), după care pauza va dura până pe 15-16 octombrie. Timp suficient pentru ca suprafaţa de joc de pe „Ion Oblemenco“ să poată fi schimbată.

În total, se înlocuiesc 8.000 mp de gazon hibrid, tot cu gazon hibrid, şi 2.000 mp de gazon 100% natural, cu gazon artificial (cel de pe margine). Pentru lucrările de înlocuire rulouri gazon hibrid și aplicare rulou gazon artificial la „Complex Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal“, primăria este dispusă să plătească 2.885.025,33 lei (fără TVA). Adică, aproximativ 700.000 de euro, cu TVA.

Sports Fields a înlocuit gazonul de pe Arena Națională, pentru EURO 2020

Firma Sports Fields din București a fost înfiinţată în anul 2000 şi are un portofoliu bogat de lucrări în materie de înlocuire suprafețe de joc. Potrivit datelor de pe site-ul societăţii, Sports Fields a realizat trei terenuri cu gazon natural și două cu gazon sintetic la baza de pregătire a FCSB, dar și terenurile naturale de la cantonamentul din Lunca Jiului, unde se antrenează Universitatea Craiova.

„Pe parcursul celor 20 de ani am acumulat o experiență vastă și ne-am creat parteneriate puternice cu principalele companii ce se ocupă de realizarea și distribuția produselor și echipamentelor destinate gazonului. Soluțiile și calitatea lucrărilor noastre ne recomandă. SC Sports Fields SRL, sub îndrumarea S.T.R.I (Sports Turf Research Institute) din Marea Britanie, a realizat schimbarea substratului și a suprafeței de joc de pe Arena Națională, în vederea pregătirii terenului pentru Finala Europa League din 2012“, se menţionează pe site-ul firmei.

Gazonul de pe „Oblemenco“ poate fi schimbat. Nu va avea garanţie

În 2021, Sports Fields s-a ocupat de schimbarea suprafeței naturale cu una hibridă la stadionul Arena Națională, dar și de întreținerea noii suprafețe de joc pe perioada EURO 2020. Firma s-a mai ocupat şi de proiectarea și construcția sistemului de drenaj, a sistemului de încălzire cu glicol, de nivelarea și pregătirea substratului de înrădăcinare, de montarea rolelor de gazon și de ranforsarea suprafeței cu fibre sintetice la stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf“.

În iunie 2021, stadionul „Arcul de Triumf“ a fost baza de antrenament a echipelor Ucrainei, Austriei și Franței, în cadrul EURO 2020. Sports Fields mai are în portofoliu gazonul de la stadionul Municipal din Sibiu, terenul sintetic de la baza Federației Române de Rugby şi terenul sintetic de la bază de antrenament a echipei belgiene KAA Gent.

Pentru stadionul „Ion Oblemenco“, Primăria Craiova a solicitat un gazon hibrid cu fibre sintetice de 5 cm şi cu o maturitate care nu trebuie să fie mai mare de 12-14 luni. Pentru că nu poate cere garanţie la gazon, municipalitatea a solicitat, prin caietul de sarcini, ca firma să acorde un termen de consultanţă gratuită, oferită de către un specialist în întreţinerea gazoanelor hibrid montate într-un stadion de fotbal semiacoperit, cum este cel de la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS