7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn singur ofertant pentru noul gazon de pe „Oblemenco“

Un singur ofertant pentru noul gazon de pe „Oblemenco“

Primăria Craiova a primit o singură ofertă pentru noul gazon de pe „Ion Oblemenco“. La licitația demarată la foc automat la mijlocul lunii trecute, cu termen de primire a ofertelor data de 2 septembrie, s-a prezentat doar firma Sports Fields, din București.

Potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice, oferta Sports Fields a intrat în evaluare. Primăria trebuie să ia o decizie până la 2 decembrie, dar evaluarea se va face, cel mai probabil, mult mai repede, având în vedere că primarul Olguța Vasilescu susținea că ar vrea să schimbe gazonul în pauza competițională din octombrie.

De altfel, conform caietului de sarcini, firma care va obține contractul are la dispoziție 15 zile să schimbe gazonul. Este vorba de rulouri de gazon hibrid și artificil, care vor lua locul rulourilor de gazon actuale, hibrid și natural.

Primăria Craiova, dispusă să cheltuie circa 700.000 de euro pentru noul gazon de pe „Oblemenco“

Pentru „achiziție lucrări de înlocuire rulouri gazon hibrid și aplicare rulou gazon artificial la Complex Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal“, primăria este dispusă să cheltuie circa 700.000 de euro, cu TVA. Arena „Ion Oblemenco“ are 10.000 mp de gazon, din care 8.000 mp gazon hibrid şi 2.000 mp gazon 100% natural (cel de pe marginea suprafeţei de joc). Acum, gazonul natural va fi înlocuit cu rulouri de gazon artificial.

Valoarea totală estimată pentru lucrările de înlocuire a rulourilor de gazon actuale este de 2.885.025,33 lei (fără TVA), aici intrând ambele tipuri de gazon (hibrid şi artificial). Pe lângă acești bani, primăria a mai prevăzut şi o sumă aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute, de 1% din valoarea totală estimată, respectiv 28.850,25 lei (fără TVA). Ea va putea fi accesată după caz, în funcţie de necesităţi.

Firma Sports Fields din București are un portofoliu bogat de lucrări în materie de înlocuire suprafețe de joc. Potrivit datelor de pe site-ul oficial, Sports Fields a realizat trei terenuri cu gazon natural și două cu gazon sintetic la baza de pregătire a FCSB și terenurile naturale de la cantonamentul din Lunca Jiului, unde se antrenează Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS