3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) A început asfaltarea drumului județean Giurgița - Moțăței

(GALERIE FOTO) A început asfaltarea drumului județean Giurgița – Moțăței

A început asfaltarea Drumului Județean (DJ) 561A Giurgița – Moțăței. Este vorba de primul tronson al drumului Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi, cel mai lung din Dolj (72 km).

Lucrările de modernizare au demarat anul trecut, cu fonduri europene obținute de Consiliul Județean (CJ) Dolj. Proiectul a fost împărțit în două loturi: primul de la Giurgița la Moțăței, celălalt de la Moțăței (intersecție cu DN 56) până la limita de județ.

Anunțul a fost făcut de președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, după ce a vizitat șantierul de pe tronsonul I al DJ 561A. „Am mers pe șantierul drumului pentru a discuta cu constructorul despre graficul de activitate și termenele stabilite. Lucrările încep la ora 5 și se încheie la ora prânzului, atunci când intră în vigoare restricțiile de circulație pentru traficul greu, impuse de temperaturile ridicate. În aceste zile se va turna primul strat de asfalt în interiorul localității Urzicuța, apoi, de săptămâna viitoare, utilajele și echipele de muncitori se vor muta în comuna Afumați. În extravilanul localităților se lucrează la structura drumului și la terasamente”, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de socializare.

A început asfaltarea drumului județean Giurgița – Moțăței. Lucrările trebuie să fie gata în 2022

Contractul de execuţie privind modernizarea drumului județean Giurgița – Moțăței a fost semnat în data de 14 iulie, durata de realizare a lucrărilor fiind de 24 de luni. Modernizarea primului tronson are o valoare totală de 102.140.282,11 lei (inclusiv TVA), adică echivalentul a 21.093.340,37 euro. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, a fost de 99.402.464,15 lei, preţul de atribuire fiind de 85.832.169,84 lei (fără TVA). De tronsonul I se ocupă asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA.

Lucrările de modernizare a DJ 561A Moțăței (intersecție DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți (km 41+741 – km 72+237), adică tronsonul II, sunt executate de asocierea Strade Bauunternehmung SRL (Craiova) – Panadria SRL (Găneasa). Drumul Moțăței – Plenița – limita cu județul Mehedinți este modernizat pentru o valoare a contractului de 78.942.719,31 lei (echivalentul a 16.324.645 de euro). Durata de execuție a lucrărilor este tot de doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS