16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) Lucrările la drumul județean Giurgița – Moțăței, verificate de CJ Dolj

(GALERIE FOTO) Lucrările la drumul județean Giurgița – Moțăței, verificate de CJ Dolj

Lucrările la drumul județean Giurgița – Moțăței au fost verificate, astăzi, de conducerea Consiliului Județean (CJ) Dolj.

Instituția a obținut fondurile europene pentru modernizarea celor 72 de kilometri ai DJ 561A Giurgița (DJ 561) – Urzicuța – Afumați – Băilești – Moțăței (intersecție DN 56) – Unirea – Plenița – limita cu județul Mehedinți, drum pe care l-a împărțit în două tronsoane. Ordinul de începere a lucrărilor la cele două tronsoane a fost dat anul trecut.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a vizitat astăzi șantierul de pe primul tronson: Giurgița – Moțăței (41 km). El s-a oprit la lucrările care se execută între localitățile Urzicuța și Băilești, unde se fac săpături pentru consolidarea laterală a drumului.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, lucrările ar fi în grafic.

„Drumul de la Giurgița până la limita cu județul Mehedinți se află în plin șantier în această primăvară. Astăzi am fost să urmăresc stadiul lucrărilor la primul tronson al drumului județean DJ 561A, pe distanța cuprinsă între localitățile Urzicuța și Băilești. Echipele de muncitori lucrează la amenajarea rigolelor atât în Urzicuța, cât și în comuna Afumați. În extravilanul celor două localități se fac săpături pentru consolidarea laterală a drumului. Proiectul presupune consolidarea drumului, executarea rigolelor, refacerea podurilor și podețelor, amenajarea de trotuare, treceri de pietoni, parcări și stații de autobuz“, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de socializare.

Cine execută lucrările la drumul județean Giurgița – Moțăței – Plenița – limita cu județul Mehedinți

Modernizarea întregului drum județean 561A se realizează în cadrul a două proiecte europene, cu o valoare totală de 48 de milioane de euro.

Lucrările la tronsonul 1 Giurgița – Moțăței sunt executate de asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA, cea care lucrează şi la primul tronson al DJ 552 Craiova – Cetate. Contractul de lucrări are o valoare de 102.140.282,11 lei (inclusiv TVA), adică echivalentul a 21.093.340 de euro, şi o durată de execuție de 24 de luni.

Drumul Moțăței – Plenița – limita cu județul Mehedinți este modernizat de asocierea Panadria SRL (Găneasa, Olt) – Strade Bauunternehmung SRL (Craiova), contractul fiind atribuit la valoarea de 78.942.719,31 lei (echivalentul a 16.324.645 de euro). Durata de execuție a lucrărilor este tot de doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS