12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManagerul SJU Craiova renunţă la mandatul de consilier judeţean

Managerul SJU Craiova renunţă la mandatul de consilier judeţean

Managerul SJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici, renunţă la mandatul de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj.

Numit la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova la sfârşitul lunii mai, Ivanovici şi-ar fi dorit să-şi păstreze şi mandatul de consilier. În şedinţa ordinară a CJ Dolj de luna trecută, Laurenţiu Ivanovici chiar anunţa faptul că va rămâne consilier judeţean şi în noua calitate de manager al SJU şi că se va abţine de la vot la proiectele de hotărâre care vizează spitalul pe care îl conduce. Acest lucru se pare că nu a fost posibil.

Cel mai probabil, pentru a evita orice fel de situaţie interpretabilă care ar putea duce la o stare de incompatibilitate, Ivanovici a decis să-şi dea demisia din Consiliul Judeţean. Astfel, în şedinţa ordinară de marţi, 30 iunie, a CJ Dolj se va lua act de încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de consilier județean al lui Laurențiu Ivanovici. De asemenea, hotărârea presupune şi constatarea vacantării locului de consilier județean. 

Cine este Laurențiu Ivanovici, managerul SJU Craiova

Laurenţiu Ivanovici este consilier judeţean din partea PNL din anul 2012 (două mandate), iar la început a fost chiar vicepreşedinte al CJ Dolj (în perioada USL). Ivanovici este economist şi a ocupat funcţia de şef Serviciu Managementul Calităţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. De asemenea, el a fost şi manager în cadrul proiectului „Coordonarea şi sprijinirea modernizării serviciilor publice de sănătate în regiunea Dolj – Vratsa“.

Este vorba de proiectul cu fonduri europene implementat în colaborare cu autorităţile bulgare care a dus la dotarea cu aparatură medicală a unei săli de operaţie de la Clinica de Cardiologie Intervenţională a SJU. Ivanovici este şi responsabil cu managementul calităţii la două policlinici private din Craiova.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în data de 11 iunie, managerul spitalului judeţean este şi expert monitorizare afaceri la Camera de Comerţ şi Industrie Gorj, de unde va obţine un venit anual de 29.757 de lei. Ca şi consilier judeţean, Ivanovici avea un venit anual de 13.045 de lei. 

Cine îi ia locul în Consiliul Județean Dolj

Locul lui Laurenţiu Ivanovici în Consiliul Judeţean Dolj va fi luat de Laurenţiu Bobeică, următorul supleant pe lista de candidați a Partidului Național Liberal – Filiala Dolj la alegerile autorităților administrației publice locale din 5 iunie 2016.

Mandatul lui Bobeică va fi validat tot în şedinţa de marţi a CJ Dolj, când proaspătul consilier judeţean pentru următoarele două luni (până la alegerile locale din septembrie) va depune jurământul de credinţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS