19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Acasă Local Dolj (VIDEO + GALERIE FOTO) Se scoate gazonul de pe „Oblemenco“. Ce spun autorităţile

(VIDEO + GALERIE FOTO) Se scoate gazonul de pe „Oblemenco“. Ce spun autorităţile

0
(VIDEO + GALERIE FOTO) Se scoate gazonul de pe „Oblemenco“. Ce spun autorităţile

Se scoate gazonul de pe „Oblemenco“.

Vineri la prânz a demarat acţiunea de decopertarea a gazonului de la stadionul „Ion Oblemenco“.

Un utilaj a început să scoată primele brazde de gazon, acţiunea urmând să continue pânâ când tot gazonul actual, care a cauzat atâtea probleme, va fi decopertat.

Acţiunea a început în prezenţa primarului Mihail Genoiu, a viceprimarului Adrian Cosman şi a directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova, Delia Ciucă.

„Gazonul va fi scos rulouri, aşa cum a fost şi montat, pentru a se pregăti terenul pentru montarea noului gazon. Vechiul gazon va fi luat şi pus în curtea unor şcoli. Sunt deja câteva unităţi de învăţământ care şi-au manifestat interesul pentru acest gazon şi au pregătit terenul pentru a-l pune în curtea lor. Aşa cum ne-au spus şi specialiştii, acest gazon îşi va reveni într-o altă atmosferă. În rest, vom fi prezenţi în permanenţă să urmărim tot ceea ce se derulează în continuare la stadion, să vedem şi noi gazonul care se montează. Avem informaţii că este acel gazon hibrid pe care toată lumea l-a dorit“, a afirmat edilul Mihail Genoiu.

„O să fim prezenţi pe stadion să vedem cum se montează acest gazon“

Întrebat cât va dura decopertarea şi montarea noului gazon, primarul Craiovei a precizat că „nu are informaţii exacte, pentru că acţiunea de achiziţie şi montare ţine de relaţia CNI – constructor“.

„Noi o să fim prezenţi pe stadion să vedem cum se montează acest gazon, ca să nu mai avem probleme legat de calitatea lui“, a precizat Genoiu.

Edilul a venit şi cu o ideea în privinţa noului gazon hibrid care va fi montat la stadionul din Craiova. „Dacă vom avea succes cu acest gazon, vom lua măsuri să ne facem şi noi o pepinieră cu tipul de gazon montat. În acest fel, următoarele schimbări de gazon ni le-am asigura din surse proprii“, a dezvăluit Mihail Genoiu.

Gazonul care va fi scos de la stadionul „Ion Oblemenco“ va fi montat în curtea Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ şi la Şcolile nr. 32 şi nr. 36.

Genoiu, despre firma care va monta noul gazon: Sunt amănunte care nu intră în sfera noastră

Acţiunea de decopertare a gazonului actual este derulată de constructorul care a realizat stadionul, firma CON-A Sibiu. O contribuţie financiară importantă va însă avea şi municipalitatea.

Primăria Craiova va contribui cu suma de 297.500 de euro la montarea noului gazon.

Cu toate acestea, edilul Mihail Genoiu nu a putut oferi mai multe detalii cu privire la cine va monta noul gazon, susţinând că „este treaba constructorului şi a Companiei Naţionale de Investiţii“.

„Sunt amănunte care nu intră în sfera noastră. Singurele informaţii pe care le avem sunt doar de la CNI“, a afirmat primarul Craiovei.

După montare, constructorul va asigura mentenanţa noului gazon pe o perioadă de şase luni. După aceea, gazonul va trece în grija primăriei, care va prelua întreţinerea lui.

După cum se ştie, Primăria Craiova a ajuns încă de săptămâna trecută la un acord cu Compania Naţională de Investiţii (CNI, cea care a finanţat construirea arenei din Bănie, pentru schimbarea gazonului. Actualul gazon, care era unul natural, va fi înlocuit cu unul ranforsat (hibrid), iar diferenţa de preţ va fi suportată de la bugetul local.

Era vorba de suma de 297.500 de euro, care a şi fost aprobată prin votul unanim al consiliului local. Conform convenţii transmise de CNI, primăria şi constructorul sunt cofinanţatori la schimbarea gazonului, în timp ce Compania nu dă niciun leu.