17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoul gazon de pe „Oblemenco“ vine din Grecia

Noul gazon de pe „Oblemenco“ vine din Grecia

Noul gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“ vine din Grecia. Informaţia a fost furnizată, joi, de Victor Piţurcă şi confirmată de viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman. Potrivit acestuia din urmă, acţiunea de decopertare a actualei suprafeţe de joc ar putea demara vineri sau luni, de acest lucru urmând să se ocupe firma care a construit stadionul.

Antrenorul Universităţii Craiova, Victor Piţurcă, a spus joi, într-o conferinţă de presă, că se ştie deja de unde va fi adus gazonul hibrid care îl va înlocui pe cel actual de la stadionul „Ion Oblemenco“.

Potrivit tehnicianului oltean, noul gazon va fi adus din Grecia. Un reprezentant al clubului ar fi fost deja acolo şi ar fi văzut cum arată viitorul gazon de pe „Oblemenco“.

„Acest gazon hibrid va veni din Grecia. A şi fost un reprezentant al clubului nostru acolo şi l-a văzut. Gazonul este excelent. Aveam opţiunea să-l aducem din Olanda sau din Grecia. S-a ales varianta Grecia pentru că şi firma care ni-l pune la dispoziţie ne-a spus că este mai bun acesta, pentru că se aseamănă clima de la greci cu cea de la noi. Am văzut gazonul, este excelent, numai să-l vedem odată pus“, a afirmat Victor Piţurcă.

Primăria şi cofinanţatorul, buni de plată

Săptămâna trecută, Primăria Craiova anunţa că a ajuns la un acord cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care a finanţat construirea arenei din Bănie, privind schimbarea gazonului. Tot atunci, autorităţile locale susţineau că actualul gazon natural va fi înlocuit cu unul ranforsat (hibrid), iar diferenţa de preţ va fi suportată de la bugetul local.

Era vorba de suma de 297.500 de euro, care a şi fost aprobată prin votul unanim al consiliului local. Conform ultimei convenţii transmise de CNI, primăria şi constructorul sunt cofinanţatori la schimbarea gazonului, în timp ce Compania nu dă niciun leu.

Cosman: Am văzut gazonul, arată super

Spusele lui Victor Piţurcă au fost confirmate de viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman.

„Am văzut şi eu gazonul care va veni, arată super. Astăzi (ieri – n.r.) am vorbit cu reprezentantul CON-A (firma care a construit stadionul – n.r.) şi m-a asigurat că lucrurile se vor rezolva aşa cum am stabilit. Cel mai probabil mâine (astăzi – n.r.) vom avea ceva concret“, a precizat Adrian Cosman, pentru GdS.

Potrivit viceprimarului, decopertarea actualei suprafeţe de joc ar începe cât de curând. „Nu pot să spun dacă decopertarea va începe mâine (vineri – n.r.) sau luni. Nu pot avansa o dată, dar informaţiile pe care le avem din partea constructorului sunt pozitive“, a spus Cosman.

Probleme cu legalitatea finanţării de la Primăria Craiova?

Cert este că acţiunea de schimbare a gazonului de la stadionul „Ion Oblemenco“ ar avea loc în această lună, iar decopertarea ar fi primul pas.

Deşi s-a vehiculat că operaţiunea va demara imediat după votul din Consiliul Local, adică din 10 octombrie, gazonul a rămas pe loc. Reprezentanţii primăriei explicau însă că decopertarea nu poate demara fără ordinul de începere dat de CNI.

Joi, s-ar fi perfectat ultimele documente înainte de demararea acţiunii de decopertare, care ar cădea în sarcina firmei care a construit stadionul (CON-A Sibiu).

Rămâne însă de văzut sub ce formă legală va putea Primăria Craiova să finanţeze de la bugetul local aceste lucrări, alături de o societate privată. Suma se ştie deja şi nu este chiar de neglijat: 297.500 de euro.

Gazon nou la meciul cu Dinamo

Revenind la Victor Piţurcă, antrenorul Universităţii Craiova ştie una şi bună: pe 4 noiembrie, la meciul cu Dinamo, stadionul „Ion Oblemenco“ va avea un alt gazon.

„Înainte cu trei zile de meciul cu Dinamo, gazonul va fi pus. Din ce ştiu eu, zilele următoare va începe decopertarea actualului gazon. Totul este semnat, stabilit, nu cred că se mai pot schimba lucrurile. 99% vom avea gazon nou, dar să lăsăm aşa şi un procent de unu la sută, pentru că nu se ştie ce se poate întâmpla“, a mai spus, joi, Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS