14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe unde îşi va recupera Primăria Craiova investiţia de pe Carpenului

De unde îşi va recupera Primăria Craiova investiţia de pe Carpenului

Primăria Craiova îşi va recupera investiţia de pe Carpenului. Pentru modernizarea străzii Carpenului, primăria trebuia să achite o sumă importantă de la bugetul local: 16.971.010 lei (proiectare + execuţie).

Municipalitatea a primit însă, marţi, o veste bună: banii vor veni de la bugetul de stat.

Primăria Craiova a fost cea care a solicitat această finanţare, încă din luna mai. Răspunsul a venit însă în data de 17 septembrie şi a fost unul favorabil.

15.517.896 lei ar urma să vină de la bugetul de stat, pentru decontarea lucrărilor de pe strada Carpenului. De fapt, de la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

„Primaria Craiova a depus, la Guvern, o cerere, în luna mai a acestui an, pentru o finanţare de dezvoltare şi investiţii pentru proiectul «Reabilitare şi modernizare străzi şi alei din Municipiul Craiova – modernizare strada Carpenului». A urmat evaluarea şi verificarea documentației depuse la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, iar marţi, 17 septembrie, s-a aprobat finanţarea pentru strada Carpenului, în valoare de 15.517.896 lei, prin Ordinul Preşedintelui Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză“, au anunţat, astăzi, reprezentanţii municipalităţii.

Banii de la Guvern, o gură bună de oxigen pentru Primăria Craiova

Banii vor ajunge după semnarea contractului de finanţare şi vin să completeze un buget deloc generos anul acesta. Un buget al Craiovei care a fost salvat, in extremis, de cele peste şapte milioane de euro care au intrat în contul primăriei în luna aprilie. Adică cei 34.058.250 lei, tranşa a doua a banilor decontaţi de UE pentru proiectul de amenajare a Parcului „Nicolae Romanescu“.

Revenind la proiectul de modernizare a străzii Carpenului, acesta prevede nu doar asfaltarea drumului, ci şi casetarea canalului de pe mijloc pe o lungime de 1.691 metri.

Plus introducerea unei conducte de 1.820 m, care să preia apa pluvială şi menajeră.

Lucrările de modernizare a străzii Carpenului
Primăria Craiova îşi va recupera investiţia de pe strada Carpenului, pe care trebuia să o achite iniţial de la bugetul local

În final, strada se va transforma în bulevard cu două benzi pe sens. Aici va fi şi un scuar cu spaţiu verde care va delimita cele două sensuri de circulaţie.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în decembrie 2018. Ultimul termen de finalizare a lucrărilor stabilit după ce s-a ţinut cont de perioada de iarnă este 29 noiembrie 2019.

Lucrarea a fost prinsă, iniţial, în acordul-cadru de modernizare a 87 de străzi din Bănie. Cel atribuit în iulie 2018 societăţilor Erpia SA și Construcții Erbașu SA, pentru suma de 75.316.196 de lei. Pe strada Carpenului lucrează firma craioveană Erpia SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS