6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞapte milioane de euro de la proiectul Parcului „Romanescu“, în contul primăriei

Şapte milioane de euro de la proiectul Parcului „Romanescu“, în contul primăriei

Lucrările din Parcul „Romanescu“ au fost recepţionate în mai 2017 şi au costat 47,3 milioane de lei (Foto: Lucian Anghel)

În contul Primăriei Craiova a intrat, vineri dimineaţă, o sumă importantă de bani de la Uniunea Europeană. Este vorba de peste şapte milioane de euro, tranşa a doua a banilor decontaţi de UE pentru proiectul de amenajare a Parcului „Nicolae Romanescu“. Parcul monument istoric al Băniei a fost modernizat în urmă cu câţiva ani printr-un proiect european în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, însă finanțarea a fost obţinută doar pentru o parte dintre lucrările contractate. Modernizarea parcului a „înghiţit“ 47,3 milioane de lei, din care doar 13 milioane de lei au fost bani europeni, restul fiind achitaţi din bugetul local.
Anul trecut, Primăria Craiova a aplicat pe noul POR 2014-2020 cu același proiect, pentru a recupera diferența de finanțare din fonduri europene şi pentru a acoperi, astfel, ceea ce s-a cheltuit din bugetul local. A obţinut de la UE o primă tranşă de bani, 13.960.000 de lei, şi aştepta aprobarea cererii de finanţare pentru grosul de 34.000.000 de lei.
Exact această tranşă a intrat, vineri dimineaţă, în contul primăriei, lucru dezvăluit chiar de edilul Mihail Genoiu. „O veste de ultimă oră pe care am primit-o azi-dimineaţă (vineri – n.r.), şi mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, este că am găsit în cont suma de 34.058.250 lei, adică peste şapte milioane de euro. Au intrat banii de la Parcul «Romanescu», tranşa a doua, aşa că bugetul local este întregit cu această sumă. Este lucrul care ne face pe noi să stăm liniştiţi în privinţa bugetului pe 2019 şi să vorbim de o sumă frumoasă care se va regăsi în investiţiile din acest an“, a afirmat Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS