Acasă Local Dolj Şapte milioane de euro de la proiectul Parcului „Romanescu“, în contul primăriei

Şapte milioane de euro de la proiectul Parcului „Romanescu“, în contul primăriei

-

Lucrările din Parcul „Romanescu“ au fost recepţionate în mai 2017 şi au costat 47,3 milioane de lei (Foto: Lucian Anghel)

În contul Primăriei Craiova a intrat, vineri dimineaţă, o sumă importantă de bani de la Uniunea Europeană. Este vorba de peste şapte milioane de euro, tranşa a doua a banilor decontaţi de UE pentru proiectul de amenajare a Parcului „Nicolae Romanescu“. Parcul monument istoric al Băniei a fost modernizat în urmă cu câţiva ani printr-un proiect european în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, însă finanțarea a fost obţinută doar pentru o parte dintre lucrările contractate. Modernizarea parcului a „înghiţit“ 47,3 milioane de lei, din care doar 13 milioane de lei au fost bani europeni, restul fiind achitaţi din bugetul local.
Anul trecut, Primăria Craiova a aplicat pe noul POR 2014-2020 cu același proiect, pentru a recupera diferența de finanțare din fonduri europene şi pentru a acoperi, astfel, ceea ce s-a cheltuit din bugetul local. A obţinut de la UE o primă tranşă de bani, 13.960.000 de lei, şi aştepta aprobarea cererii de finanţare pentru grosul de 34.000.000 de lei.
Exact această tranşă a intrat, vineri dimineaţă, în contul primăriei, lucru dezvăluit chiar de edilul Mihail Genoiu. „O veste de ultimă oră pe care am primit-o azi-dimineaţă (vineri – n.r.), şi mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, este că am găsit în cont suma de 34.058.250 lei, adică peste şapte milioane de euro. Au intrat banii de la Parcul «Romanescu», tranşa a doua, aşa că bugetul local este întregit cu această sumă. Este lucrul care ne face pe noi să stăm liniştiţi în privinţa bugetului pe 2019 şi să vorbim de o sumă frumoasă care se va regăsi în investiţiile din acest an“, a afirmat Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

#SchimbaPeVerde cu CEZ

Preferi soluțiile eficiente energetic? Te orientezi către alternativele mai puțin poluante, reciclezi? Alege să consumi doar energie regenerabilă! Cu CEZ Verde,...