21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFelix Bănilă nu exclude ipoteza ca Luiza să fie în viaţă

Felix Bănilă nu exclude ipoteza ca Luiza să fie în viaţă

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, astăzi, că nu exclude nici varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă. Ultimul raport al INML nu a putut oferi un rezultat cu privire la ADN-ul din oasele identificate în pădurea din Caracal, scrie MEDIAFAX.

Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (…) Sunt discuţii ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculaţie la acest moment, a declarat Felix Bănilă

Procurorul-şef DIICOT a precizat că anchetatorii iau în calcul şi ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut complici. Acesta nu a putut oferi mai multe informaţii.

ntrebat ce urmează în anchetă, Bănilă a răspuns: De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziţie domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereţii şi locuinţei, pentru că s-a spus – şi corect s-a spus – că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva.

Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei.

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susţinut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS