7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova pregătește pomana vechii Termoficări

Primăria Craiova pregătește pomana vechii Termoficări

 

Termo Urban, noua societate care ar urma să ia locul SC Termo Craiova SRL în cazul falimentului și să furnizeze căldură craiovenilor, este pregătită din umbră de municipalitatea craioveană. Deși conducerea, dar și administratorul judiciar susțin acum că nu se pune problema falimentului operatorului local, rotițele Urban Termo încep să se miște, pândind falimentul SC Termo SRL.

În așteptarea falimentului SC Termo Craiova SRL, municipalitatea craioveană pregătește punerea pe picioare a celui de-al doilea furnizor de căldură și apă caldă, Termo Urban Craiova. Acționariatul noii societăți este reprezentat de municipalitatea craioveană, ca acționar majoritar, de Consiliul Local al comunei Ișalnița și Consiliul Local al comunei Vârvoru de Jos. Noua societate figurează la Registrul Comerțului ca având drept reprezentanți din partea acționarilor pe Nicoleta Bedelic din partea administrației craiovene, Angela Badea din partea comunei Ișalnița, și Iulian Sîrbu din partea comunei Vârvoru de Jos. Surprinzător este faptul că administratorul noului SRL este chiar actualul director tehnic al SC Termo Craiova SRL, Florin Lungu. Termo Urban Craiova SRL a fost înființată în luna octombrie 2015, când actualul furnizor de căldură al orașului era amenințat de faliment, și are sediul în Primăria Craiova. Recent, în sedința de Consiliu Local din data de 24 noiembrie 2016, consilierii craioveni au fost chemați să voteze mărirea capitalului social al societății cu 18.000 de lei. Demararea activității este semn că Primăria Craiova pregătește asiduu lansarea noii societăți, cu toate că până la acest moment nici creditorii, nici judecătorul sindic nu au luat în discuție falimentul. „Dosarul privind procedura de insolvență a SC Termo Craiova SRL se află pe rolul Tribunalului Mehedinți. Am avut termen în prima parte a lunii decembrie, și s-a dat un nou termen în luna martie 2017, când trebuie să prezentăm situația trimestrială a procesului de reorganizare. Nu s-a luat în discuție până la acest moment declanșarea procedurii de faliment, creditorii nu au cerut acest lucru și nici judecătorul sindic nu a făcut mențiuni în acest sens. Este o procedură standard, administratorul judiciar prezintă trimestrial programul de reorganizare, ceea ce se va întâmpla și la viitorul termen. Ce va fi mai departe, rămâne de văzut“, a declarat administratorul judiciar Maria Somnea, reprezentantul firmei SIOMAX, care se ocupă de insolvenţa SC Termo Craiova SRL.

Termo Urban, în stand-by

Atât pe site-ul Registrului Comerțului, cât și pe cel al Ministerului Finanțelor Publice figurează ca persoană de contact directorul tehnic al SC Termo Craiova SRL, Florin Lungu, în calitatea sa de administrator. Întrebat de situația noii societății și care este graba municipalității de-a demara mai repede activitatea SC Termo Urban Craiova SRL, acesta a explicat. „Firma este în stand-by. A avut câteva activități până la acest moment. Nu avem nimic de declarat cu privire la acest lucru, dar trebuie să avem activitate pe noua firmă până se trece de pe o societate pe alta. În momentul de față nu se întâmplă nimic pe noua societate. Din câte știu eu, nu este nici un angajat, probabil cei care au făcut ultima lucrare mai aveau niște restanțe acolo, dar în momentul de față nu mai este nici un angajat pe societate. Nu este nici o problemă, societatea este ok, nu ia nimeni de pe societate bani nemunciți, cum s-ar spune, iar eu nu iau nici un ban de pe noua firmă. Repet, noi am desfășurat niște mici activități pentru că vrem să trecem de la neplătitori de TVA, la plătitori de TVA pe noua societate, să nu avem surprize când dăm drumul la activitate. S-a solicitat și mărirea de capital pentru că este o societate a primăriei și este bine să avem un capital social mai serios. Nu am solicitat licența la ANRSC atâta timp cât actuala societate (Termo Craiova – n.r.) este în funcțiune. Deocamdată, nu se prefigurează nimic cu privire la falimentul SC Termo Craiova SRL, dar noi ne luăm toate măsurile de precauție, că este bine să fim pregătiți“, a precizat Florin Lungu, directorul tehnic al SC Termo Craiova SRL și totodată administratorul noii societăți.
Cu toate acestea, potrivit site-ului Ministerului de Finanțe, Termo Urban s-a declarat la Fisc ca plătitoare de contribuții sociale, șomaj, sănătate, precum și pentru concedii și indemnizații la persoane juridice sau fizice, precum și plătitoare de impozit pe veniturile din salarii și asimilate salariilor începând cu data de 1 septembrie 2016, adică acum trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS