11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRezultate slabe la chimie, fizică şi discipline tehnologice

Rezultate slabe la chimie, fizică şi discipline tehnologice

OLT. Candidaţii care au susţinut luni concursul naţional unic în vederea ocupării unui post în învăţământ aşteaptă să afle rezultatul probei. Primele note, cu care nu prea se pot lăuda, ale candidaţilor de la chimie, fizică şi discipline tehnologice fiind afişate ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean.
La fizică, din 15 candidaţi doar doi au obţinut note peste 7 (7,70 şi 7,05), care le permit să intre în cursa pentru ocuparea unui post titularizabil, alţi patru candidaţi obţinând note cuprinse între 5 şi 6,99, note care le dau speranţe pentru ocuparea unui post ca suplinitor. Ceilalţi zece candidaţi au fost notaţi cu mai puţin de 5, cea mai mică notă fiind 2,05.
Situaţia nu este cu mult diferită nici la educaţie tehnologică, unde se înregistrează trei note peste 7 (cea mai mare fiind 7,60), o notă de 7,75 şi două note mai mici de 5. La chimie, din 14 candidaţi, unul singur a obţinut notă peste 7, alţi trei au fost notaţi cu mai mult de 5, iar 10 candidaţi nu au reuşit nici măcar nota 5, pe care vor avea, probabil, dacă ajung în învăţământ, pretenţia s-o obţină elevii lor.
Faptul că lucrările la anumite discipline au ajuns mai târziu în centrele de evaluare din universităţi, cum este cazul celor la limba şi literatura română sau istorie, care au fost trimise la Iaşi, a făcut ca evaluarea să dureze ceva mai mult, iar rezultatele să vină de-abia astăzi, încadrându-se, însă, în termenul stabilit de metodologie.
Candidaţii au la dispoziţie 48 de ore de la afişarea rezultatelor pentru a contesta nota, contestaţiile fiind rezolvate tot în centrele universitare unde s-a făcut evaluarea iniţială, dar cad în sarcina altor comisii. În cazul în care în urma reevaluării diferenţa este mai mică de 0,5 puncte, nota finală va corespunde notei iniţiale, mai puţin în situaţia în care nota iniţială este cuprinsă între 4,50 şi 4,99, sau este peste 9,50. Dacă după reevaluare diferenţa faţă de nota iniţială este mai mare de 1,5 puncte, se va forma o nouă comisie, pentru o nouă evaluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS