3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii din Circea au luat cu asalt Spitalul de Urgenta

Romii din Circea au luat cu asalt Spitalul de Urgenta

O femeie de etnie roma a fost ranita grav de o masina in timp ce traversa strada. Aproape o suta de romi s-au strins joi noapte in curtea Spitalului de Urgenta din Craiova ca sa sustina familia femeii ranite. Acestia voiau neaparat sa puna mina pe soferul implicat in accident, ca sa-si faca singuri dreptate.


Un sofer era aproape sa fie linsat de romii din Circea pentru ca a lovit a femeie din localitate. Florea Marinescu, de 45 de ani, din Caracal, se deplasa joi, in jurul orei 20.30, la volanul masinii sale, dinspre Craiova spre Caracal si, in localitatea doljeana Circea, a lovit-o in plin pe Irina Mihai, de 26 ani, din localitate. Din primele cercetari ale politistilor se pare ca femeia a traversat strada in fuga si printr-un loc nepermis, moment in care a fost lovita de autovehiculul condus de Florea Marinescu. Femeia ranita grav a fost transportata la Spitalul de Urgenta din Craiova pentru acordarea primelor ingrijiri medicale. In scurt timp, curtea spitalului s-a umplut de romii veniti sa vada ce s-a intimplat cu Irina, dar si sa puna mina pe sofer, mai ales ca acesta plecase de la locul accidentului.


„Il luam noi pe suflet pe sofer“


Dupa ce a lovit femeia, Florea Marinescu a fost la un pas de a fi linsat de rudele Irinei. Soferul spune ca a oprit masina sa vada ce s-a intimplat si sa ajute victima, dar nu a mai apucat, pentru ca rudele femeii pornisera val-virtej spre el. Ca sa scape de furia romilor, Florea a demarat spre Caracal si, dupa vreo 50 de metri, a intilnit o coloana de masini care se deplasau spre Craiova. A intors si a intrat in coloana, ca sa nu fie observat de romii suparati, si s-a indreptat spre Craiova unde a oprit direct la Biroul Politiei Rutiere pentru a declara cele intimplate. Imediat a plecat spre Circea un echipaj al Biroului Politiei Rutiere din Craiova, pentru a cerceta conditiile in care s-a produs accidentul. Cind oamenii legii au coborit din masina, fiind insotiti si de un politist in civil, un barbat a strigat: „Asta e!“, facind referire la conducatorul autovehiculului care a lovit-o pe tinara, si au incercat sa puna mina pe el. Numai ca barbatul vizat de romii iritati nu era soferul, ci politistul criminalist. Intre timp, politistii l-au dus pe Florea la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru recoltarea probelor biologice, unde deja se strinsesera aproape o suta de romi. Acestia au aflat de prezenta soferului pe care-l credeau vinovat de cele intimplate si s-au pus sa-l astepte pentru a-si face singuri dreptate. „Vrem sa-l luam noi pe suflet pe soferul masinii“, spuneau rudele femeii accidentate. Pentru a evita un conflict de proportii, oamenii legii nu au riscat si l-au scos pe fereastra pe Florea Marinescu. Dupa plecarea soferului, romii au ramas in curtea spitalului pentru a fi alaturi de familia femeii accidentate. Pentru a impiedica izbucnirea unui scandal, la fata locului au fost chemate doua echipaje ale „mascatilor“, politisti, dar si angajati ai unei firme de paza. Ieri, Irina Mihai se afla la Sectia de terapie intensiva. Medicii au reusit sa o stabilizeze, dar starea sa este in continuare destul de grava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII