27.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Ministerul Educației pune în consultare publică proiectul școlilor-pilot

Ministerul Educației pune în consultare publică proiectul școlilor-pilot

Ministerul Educației a lansat în consultare publică, luni, proiectul de Hotărâre de Guvern privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot, experimentale și de aplicație.

Toate aestea vor face parte din sistemul național de învățământ și vor avea ca scop testarea unor noi modele curriculare și de carieră didactică.

Tergiversarea proiectului l-a determinat, recent, pe Marian Staş să demisioneze din postul de consilier al ministrului Monica Anisie.

Profesorul a lucrat jumătate de an la proiectul de refomare a sistemului de învățământ și a pus la punct planul pentru descentralizarea curriculei.

Aplicarea acestuia s-a blocat.

Pornind de la 7-10 școli, în care se va învăța altfel, proiectul s-ar putea multiplica. Reforma propusă de el presupune trecerea de la un plan unic de învățământ la o curriculă oferită de școala și la una aleasă de elevi.

Nicio școală nu va fi obligată să participe la programul-pilot, dă asigurări Marian Staș.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, lista unităților-pilot va fi aprobată până la 1 iulie 2020, în așa fel încât părinții elevilor care ar urma să studieze pe un model curricular-pilot vor putea lua decizia în cunoștință de cauză, fiind astfel respectată nevoia de predictibilitate a beneficiarilor.

Ministrul Educatiei a refuzat să ofere un punct de vedere după demisia consilierului Marian Stas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Coronavirus: Nou record în România – aproape 700 de...

Alte 698 de noi cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la...

O mie de saci cu peturi, scoși din lacul...

Peste o mie de peturi și alte deșeuri au fost scoși sâmbătă din lacul de acumulare de la Vădeni, din Târgu-Jiu.

Senatul amână legea privind carantina și izolarea

Senatorii amână o decizie în privința proiectului de lege privind carantina și izolarea, inițiat de guvern și adoptat cu modificări de deputați....

O femeie din Craiova, la un pas de moarte

Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost lovit cu mașina de un tanar de 19 ani, din...

Bundesliga va debuta la jumătatea lunii septembrie

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri...

MotoGP: A fost anulat Marele Premiu al Americilor

Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Anunțul a fost făcut vineri de către Federaţia Internaţională de Motociclism.