10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educației pune în consultare publică proiectul școlilor-pilot

Ministerul Educației pune în consultare publică proiectul școlilor-pilot

Ministerul Educației a lansat în consultare publică, luni, proiectul de Hotărâre de Guvern privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot, experimentale și de aplicație.

Toate aestea vor face parte din sistemul național de învățământ și vor avea ca scop testarea unor noi modele curriculare și de carieră didactică.

Tergiversarea proiectului l-a determinat, recent, pe Marian Staş să demisioneze din postul de consilier al ministrului Monica Anisie.

Profesorul a lucrat jumătate de an la proiectul de refomare a sistemului de învățământ și a pus la punct planul pentru descentralizarea curriculei.

Aplicarea acestuia s-a blocat.

Pornind de la 7-10 școli, în care se va învăța altfel, proiectul s-ar putea multiplica. Reforma propusă de el presupune trecerea de la un plan unic de învățământ la o curriculă oferită de școala și la una aleasă de elevi.

Nicio școală nu va fi obligată să participe la programul-pilot, dă asigurări Marian Staș.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern, lista unităților-pilot va fi aprobată până la 1 iulie 2020, în așa fel încât părinții elevilor care ar urma să studieze pe un model curricular-pilot vor putea lua decizia în cunoștință de cauză, fiind astfel respectată nevoia de predictibilitate a beneficiarilor.

Ministrul Educatiei a refuzat să ofere un punct de vedere după demisia consilierului Marian Stas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS