11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieISJ Dolj, în anchetă la un liceu din Calafat

ISJ Dolj, în anchetă la un liceu din Calafat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a trimis ieri o echipă formată din doi inspectori şcolari pentru a face cercetări la un liceu din Calafat, după ce, în spaţiul public, au apărut imagini cu managerul şcolii, dar şi acuzaţii că ar fi consumat alcool în incinta şcolii.

Cercetările se fac la Liceul „Ştefan Milcu“ din Calafat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spun că s-au autosesizat, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu managerul şi acuzaţii că acesta ar fi consumat alcool. Imaginile au apărut săptămâna trecută. Una dintre ele este o poză în care managerul apare căzut lângă o maşină. La aceasta se adaugă şi un filmuleţ în care directorul stă pe o bancă şi se clatină.
„Astăzi (ieri – n.r.) a fost o trimisă o comisie formată din inspectorul de sector şi inspectorul de management pentru a verifica aspectele apărute în spaţiul public. Ne-am autosesizat în acest caz. Comisia nu a revenit. Vom pune la dispoziţie un punct de vedere prin purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Aida Ionescu.

Managerul liceului: „Nu am respectivele imagini”

Managerul liceului, Cristian Ioneaţă, cel asupra căruia s-a făcut controlul spune că a venit echipa de control, dar că nu poate comenta imaginile pentru că nu le are. Managerul spune însă că a îndrumat inspectorii şcolari să ia puncte de vedere de la profesori.


„A fost o echipă din doi inspectori şcolari în control. Personal, nu am acele imagini care au apărut şi nu pot analiza ceva ceea ce nu am. Nu pot comenta respectivele imagini. Am îndrumat inspectorii şcolari să discute şi cu cadrele didactice din şcoală. Nu există reclamaţii la instituţii pe aceste aspecte“, a spus managerul liceului. De altfel, directorul spune că, dacă va fi cazul, se va adresa şi instanţei.
„Sigur că mă pot îndrepta în instanţă şi să dovedească toți cei ce reclamă că, în ipostaza în care eram, eu am consumat alcool. Eu am afecţiuni pe care le pot dovedi cu acte“, a mai spus managerul.

Primarul din Calafat: „Imaginile nu sunt de acum“

Imaginile cu pricina sunt cunoscute şi la nivelul comunităţii. Primarul oraşului Calafat spune că, personal, nu l-a văzut niciodată pe director în stare de ebrietate. Edilul a mai precizat că imaginile nu sunt actuale şi că au fost scoase acum de persoane cărora managerul nu le răspunde la comenzi.
„Am discutat cu domnul director, iar dânsul nu-şi aminteşte unde şi când au fost făcute acea fotografie și acel film, dar vă spun un lucru: imaginile acelea nu sunt de actualitate, sunt vechi. Domnul director are probleme cu inima de un an. Niciodată nu l-am văzut beat. Este o persoană serioasă, cu care am colaborat foarte bine în privinţa lucrurilor pe care le avem de făcut pentru liceu. Eu cred că imaginile acestea, care, repet, nu sunt recente, au fost lansate acum de persoane care vor ca el să plece de la conducerea liceului, de persoane care fac anumite jocuri, deranjate că directorul nu răspunde la comenzile lor. El a câştigat concursul de director cu mintea lui, nu este membru de partid. Cine poate spune că acele imagini sunt făcute în incinta liceului? Aici, în Calafat, este un grup de persoane care se opune dezvoltării oraşului, aici s-au furat bani mulţi“, a spus Lucian Ciobanu, primarul oraşului Calafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS