9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie26 de elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională

26 de elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională

26 de elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională în judeţul Dolj, rezultatele fiind înainte de contestaţii.

S-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională, susţinută de elevii care au absolvit clasa a VIII-a. În judeţul Dolj procentul de promovare este de 71,33% în creştere faţă de anul trecut când a fost 68,82%.
Au fost obţinute şi medii de zece. 26 de elevi din Craiova şi judeţ au un astfel de rezultat, faţă de 23 cât au fost anul trecut la rezultatele parţiale.
În top cu cele mai multe medii de zece se află Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova, care în această sesiune are şase elevi care au promovat sesiunea cu media maximă.
De asemenea, medii de zece au obţinut şi elevii de la Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”, Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu”. Şcoala gimnazială „Traian”, Şcoala gimnazială „Elena Farago”, Şcoala gimnazială „Gheorghe Bibescu”, Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul”.

Medii de zece sunt şi la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”, Colegiul Naţional „Carol I” şi la Liceul „Tudor Arghezi” din Craiova. În judeţ astfel de performanţe au fost obţinute la Şcoala „Eliza Opran” Işalniţa, Şcoala Podari şi la Şcoala gimnazială „Av Ivanovici” din Işalniţa.

Nu lipsesc nici mediile sub 5. În Dolj sunt 1208 elevi cu astfel de rezultate, dintre aceştia 22 de elevi au chiar media 1.
În această sesiune pentru Evaluarea Naţională s-au înscris 4.533 de elevi de clasa a VIII-a. Prezenţa la examen a fost de 93%. Au lipsit 321 de elevi de la examenele scrise la Limba şi literatura română şi la matematică.
Astăzi, candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot formula contestaţii, în intervalul orar 14.00-20.00.
Media de la Evaluarea Naţională va reprezenta 80% din media de admitere la liceu. Rezultatele din perioada gimnaziului vor avea o pondere de 20%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS