17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElevii de Liceul „Odobleja“ au găsit cea mai bună idee de afacere

Elevii de Liceul „Odobleja“ au găsit cea mai bună idee de afacere

Elevii de la Liceul „Ştefan Odobleja“, care participă la concurs, au ales ca idee de afaceri crearea de insigne personalizate.

Elevii de la Liceul „Ştefan Odobleja“ din Craiova au avut de ales din mai multe idei de afaceri, printre care cultivarea de plante medicinale, deschiderea unui restaurant şi altele, dar ei s-au oprit la crearea de insigne personalizate, afacere virtuală care a şi intrat în finala concursului „Cea mai bună idee de afaceri“, organizat de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Elevii au ales să selecteze ideea de afaceri cu crearea de insigne personalizate, datorită costurilor mai reduse de punere în practică. „Eu, iniţial, mă gândisem la afacerea cu plante medicinale, dar aceasta implica nişte costuri mai mari, cu terenul, cu oamenii şi de aceea am ales să facem insigne“, a spus Alexandru Carauleanu, elev în clasa a X-a la liceul amintit. Afacerea virtuală cu care participă în concurs presupune doar un spaţiu într-un apartament (cu contract de comodat), o presă manuală şi trei angajaţi. Cei care dezvoltă afacerea spun că există cerere de insigne personalizate pe piaţă şi că afacerea lor va avea profit încă din primul an de funcţionare. Pornind la drum cu un buget de 10.000 de lei, elevii de la „Odobleja“ sunt ajutaţi în conturarea planului financiar de către studenţi de la facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Pregătire pentru viaţă

Alexandru Carauleanu – care îşi doreşte o carieră de jurnalist – a explicat în cadrul emisiunii, cu emoţie, cât de importantă este comunicarea între partenerii de afaceri, fie şi în cazul unei afaceri virtuale. Profesoara Hilda Modora a precizat că aspectul cel mai important al concursului este că elevii învaţă foarte multe aspecte despre ceea ce înseamnă antreprenoriatul.
„Sper ca elevii mei să înveţe din această competiţie exact lucrurile care sunt mai importante pentru viaţa lor, adică să aibă încredere în mediul real de afaceri, să aibă încredere în propriile forţe, să îşi respecte colegii de muncă, indiferent că sunt partenerii de afaceri sau intră în competiţie, şi sper să îşi dezvolte capacitatea de a analiza, de a previziona lucrurile care se pot întâmpla în realitate din punct de vedere al antreprenoriatului“, a spus Hilda Modora, profesoară la Liceul „Ştefan Odobleja“, din Craiova.
Detalii despre ideea de afaceri a elevilor puteţi afla urmărind partea a doua a emisiunii „Economia Sudului“, pe site-ul www.gds.ro. În prima parte a emisiunii au fost prezentate motivele pentru care renunţă multe firme din Oltenia la proiecte cu fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS