12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCunoaşterea limbilor străine, un atu la angajare

Cunoaşterea limbilor străine, un atu la angajare

Potrivit companiilor de resurse umane, dintre candidaţii în căutarea unui job, numai 5% cunosc cel puţin trei limbi străine şi aproximativ 20% ştiu două.
Accentul pus de angajatori pe cunoaşterea unei limbi străine atunci când vine vorba de noi angajări este tot mai mare. Reprezentanţii companiilor de resurse umane sunt de părere că, mai ales odată cu aderarea la UE, tot mai multe companii vor pune mare preţ pe un nivel ridicat de cunoaştere a limbilor străine. Însă nu pentru toate tipurile de joburi stăpânirea unei limbi străine este la fel de importantă.

Cei mai mulţi candidaţi „serioşi“ cunosc două limbi străine

În cazul în care respectivul post are o componentă de comunicare sau marketing, cunoaşterea unei limbi străine poate constitui un atu. „Dacă poziţia respectivă presupune activităţi de corespondenţă comercială, de research, de negociere, de comunicare în general cu parteneri străini sau cu orice fel de mediu care utilizează limba străină respectivă, cunoaşterea limbilor străine şi un anumit nivel ataşat devin obligatorii. Cum economia românească este racordată din ce în ce mai puternic la mediul de afaceri internaţional, tot mai multe poziţii presupun titulari de post utilizatori de limbi străine“, este de părere Mihaela Georgescu, managing consultant JobAvantaj.
Cu toate acestea, angajatorii susţin că sunt puţini cei care ştiu mai mult de trei limbi străine, majoritatea candidaţilor stăpânind două.

Acces mărit la anumite posturi

La modă sunt acum şi limbile din ţările „exotice“. Angajatorii pun accent pe aceste atuuri dacă provin din altă ţară şi doresc să nu folosească o limbă de circulaţie internaţională sau dacă au parteneri în zone în care nu se vorbeşte o limbă străină de circulaţie internaţională. Cunoaşterea limbilor străine nu aduce avantaje salariale în sine, ci doar măreşte accesul la anumite posturi.

Sursă: JobAvantaj.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII