22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum să ai succes la locul de muncă în străinătate

Cum să ai succes la locul de muncă în străinătate

Angajarea în străinătate presupune mai mult decât dorinţa de a lucra acolo. În afară de curaj şi de voinţă, e nevoie şi de un grad ridicat de adaptabilitate.

 

Să renunţi la un loc de muncă în ţară, corespunzător educaţiei tale, şi să pleci să munceşti în străinătate este un act de curaj. Asta, deoarece cele mai multe locuri de muncă în străinătate presupun nu doar disponibilitatea de a pleca şi de a munci acolo, ci şi îndrăzneala de a porni, de multe ori, de la zero. „Deşi în unele ţări UE există posibilitatea de a-ţi echivala studiile, până poţi face asta trebuie să optezi pentru locuri de muncă sub nivelul tău de pregătire“, notează specialiştii în resurse umane de la www.myjob.ro.

De ce ai nevoie pentru a reuşi

 

Pentru a fi sigur că vă veţi descurca, trebuie să ştiţi, în primul rând, limba ţării respective la un nivel cel puţin mediu. Foarte importantă este şi susţinerea celor dragi, deoarece, indiferent că veţi reuşi sau nu, e bine să ştiţi că sunteţi sprijinit. În plus, ca şi în România, pentru a afla unde puteţi găsi un loc de muncă bun, este nevoie să aveţi o reţea de contacte. Cel mai uşor o veţi crea printre românii care sunt plecaţi de câţiva ani acolo.

Important este şi să ştiţi cât mai multe detalii despre legislaţia muncii din ţara respectivă (necesitatea unor permise de muncă, asigurări de sănătate, vize de reşedinţă, drepturi, obligaţii etc). Foarte multe aspecte trebuie să le aflaţi înainte de a pleca din România, multe altele le veţi descoperi acolo. E bine să vă documentaţi cu privire la aceste elemente şi după ce aţi ajuns acolo, pentru că în legislaţia fiecărei ţări apar schimbări.

Recunoaşteţi-vă propriile valori

 

Oricât ar fi de greu, nu uitaţi că aţi plecat acolo nu numai pentru a câştiga bani, ci şi pentru a face carieră într-o ţară străină. „Rutina, greutăţile sau chiar şocul unei alte situaţii a locurilor de muncă decât cea pe care ţi-o închipuiai te pot îndepărta de obiectivul propus înainte de a pleca din ţară. Alege să lupţi pas cu pas pentru tine şi recunoaşterea propriei valori“, este sfatul specialiştilor de la myjob.

În plus, trebuie să aveţi în vedere faptul că lucrătorii români sunt foarte apreciaţi de angajatorii străini. Motivele sunt simple: sunt extrem de muncitori, serioşi, îşi fac treaba cu conştiinciozitate şi se adaptează repede cerinţelor. „În Spania sunt angajaţi din mai multe ţări. Cei din România lucrează bine, sunt disciplinaţi şi îşi respectă contractele, astfel că ei sunt în topul preferinţelor angajatorilor“, a declarat, la o selecţie de forţă de muncă organizată la Craiova, Eduardo Dominguez Cano, reprezentantul uneia dintre societăţile angajatoare. Drept urmare, dacă veţi respecta aceste elemente, veţi avea şanse să vă găsiţi pentru început un loc de muncă stabil, pentru ca ulterior să fiţi avansat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII