13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriChevrolet Camaro - o legenda readusa la viata

Chevrolet Camaro – o legenda readusa la viata

Chevrolet a prezentat, la Salonul Auto de la Detroit, un prototip ce reprezinta chintesenta unuia dintre cele mai de succes coupe-uri ale tuturor timpurilor: Camaro. Celebrul model, care a devenit de-a lungul timpului arhetipul conceptului „muscle-car“, s-a vândut in 699.000 de exemplare dupa lansarea sa initiala, in 1966. Numeroasele variante lansate in aceasta perioada s-au indepartat, din pacate, tot mai mult, de spiritul inegalabilului Chevy Camaro ’66.


Noul prototip recupereaza insa ceva din spiritul pierdut si propune un Camaro pregatit sa se ridice la nivelul actualei generatii a iubitorilor de coupe. Actualul Camaro reprezinta o reinterpretare a primului model, mai agresiv ca niciodata, cu un motor LS2 – V8 din aluminiu, de sase litri, cu o putere de 400 CP, ajutat de o transmisie manuala cu sase rapoarte si un sasiu dezvoltat pentru stabilitate, cu suspensie independenta pentru cele patru roti. Scopul producatorilor a fost acela de a face dintr-un coupe sportiv un autoturism interesant si pentru tineri, pastrând insa si acea nota care i-a atras pe automobilisti in urma cu câteva zeci de ani.


La fel ca si predecesorii sai, noul concept Camaro va fi suficient de practic pentru a putea fi condus in viata de toate zilele. Gratie tehnologiei Active Fuel Management, consumul a fost mult imbunatatit, astfel ca bolidul ajunge sa consume doar sase litri la suta de kilometri. In plus, dimensiunile sale au fost adaptate atât pentru strazile urbane, cât si pentru zonele de parcare suburbana. Designul „curat“ este de altfel parte integranta din estetica generala. „Prototipul Camaro nu este doar o forma eleganta. Designul contine tot ceea ce are nevoie un autoturism pentru a se comporta bine“, spun producatorii. Transmisia manuala cu sase rapoarte garanteaza o ampla gama de raporturi care permit o accelerare agresiva, depasiri in siguranta si o viteza de zile mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS