22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Omagiu adus regretatului George Banu la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Craiova: Omagiu adus regretatului George Banu la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

Muzeul Cărții și Exilului Românesc organizează, azi, în cadrul Festivalului Shakespeare, trei evenimente menite sâ aducă un omagiu regretatului George Banu, unul dintre cei mai apreciați critici români de teatru la nivel international.

Evenimentul va debuta la ora 10.00 cu o prezentare a colecției ce îi poartă numele și care aduce în atenția publicului reviste, fotografii, documente, manuscrise, casete audio şi video cu înregistrările unor importante spectacole din România şi din Franţa. Ele întregesc nu numai imaginea exilului românesc din capitala pariziană, ci oferă şi o indispensabilă deschidere către receptarea teatrului şi a artelor vizuale din ultima jumătate de secol,

Prezentare Colecției George Banu va fi realizată de Mira Păunescu, asistent de cercetare în cadrul instituției.

Momentul omagial va fi urmat, de vernisajul expoziției de Picto Impulsuri / New Media Art, In memoriam George Banu, realizată de Oana Cajal, artist plastic, stabilită în Montreal. La vernisaj participă Lucian Florin Rogneanu. Expoziția va fi disponibilă în intervalul 20-26 mai în sala de expoziții aflată la mansarda Muzeului Cărții și Exilului Românesc.

Lansarea volumului omagial „George Banu, la plecare“

Tot în cadrul Festivalului „Shakespeare”, Muzeul Cărții și Exilului Românesc găzduiește, azi, la ora 11.00, lansarea volumului omagial George Banu, la plecare, volum alcătuit și prefațat de Ioan Cristescu, Editura Muzeul Național al Literaturii Române. La eveniment participă: Ioan Cristescu – Directorul Muzeului Național al Literaturii Române și Lucian Dindirică – viceprimar al Craiovei. Evenimentul va fi moderat de Nicolae Coande.

Citește și: (VIDEO) Iran: Echipele de salvare au găsit elicopterul în care se afla președintele Ebrahim Raisi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS