22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Chinei îl îndeamnă pe Vladimir Putin să negocieze cu Ucraina

Preşedintele Chinei îl îndeamnă pe Vladimir Putin să negocieze cu Ucraina

Președintele chinez Xi Jinping a vorbit cu Vladimir Putin la telefon și a încurajat Rusia și Ucraina să negocieze pentru a „rezolva problemele” dintre cele două țări, a declarat vineri televiziunea de stat din China, citată de Bloomberg.

„China sprijină Rusia și Ucraina să rezolve problemele prin negocieri”, a spus Xi în timpul apelului, potrivit Televiziunii Centrale chineze. El a reiterat că poziția Chinei a fost întotdeauna aceea de a respecta suveranitatea și integritatea teritorială a fiecărei țări. Putin i-a spus lui Xi că este dispus să poarte negocieri la nivel înalt cu Ucraina, arată media de stat chineză.

Xi și Putin sunt aliați apropiați și s-au întâlnit luna aceasta la Beijing

Xi și Putin sunt aliați apropiați și s-au întâlnit luna aceasta la Beijing în preajma Jocurilor Olimpice. Beijingul a refuzat să critice Rusia pentru invazia sa în Ucraina, promițând în același timp comerț normal și interacțiuni, de asemenea, cu Kievul. Un important furnizor de energie pentru China, Rusia a consolidat legăturile comerciale cu Beijingul în ultimul deceniu.

Totuși, apelul repetat pentru ca integritatea teritorială să fie respectată indică un anumit grad de disconfort în Beijing privind ofensiva rusă. China a fost, de asemenea, dornică să se prezinte ca un jucător internațional și un susținător al instituțiilor globale bazate pe reguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS