20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa aproape 100 de ani, Prințul Philip a fost operat pe inimă

La aproape 100 de ani, Prințul Philip a fost operat pe inimă

Prinţul Philip a suferit o “intervenţie reuşită” pentru o problemă cardiacă a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, Palatul Buckingham. Acesta “va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze”.

Prințul s-a retras din îndatoririle regale în 2017.

Soţul reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 99 de ani, a părăsit luni spitalul King Edward VII din Londra unde a fost îngrijit aproape două săptămâni, fiind transferat la spitalul Bartholomew’s din Londra, care are una dintre cele mai mari unităţi pentru boli cardiovasculare din Europa, precizează BBC.

St Bartholomew's este cel mai vechi spital din Marea Britanie și urmează să împlinească 900 de ani în 2023
St Bartholomew’s este cel mai vechi spital din Marea Britanie și urmează să împlinească 900 de ani în 2023

În 2011, prințul Philip a fost dus la spital cu elicopterul de la Sandringham, după ce a avut dureri în piept, în timp ce familia regală se pregătea de Crăciun.

El a fost tratat pentru o arteră coronariană blocată la spitalul Papworth din Cambridgeshire și i s-a montat un stent. Ducele, care împlinește 100 de ani în iunie, a călătorit cu mașina de la Windsor la spitalul regelui Edward al VII-lea din Marylebone, centrul Londrei, la 16 februarie, ca măsură de precauție după ce s-a simțit rău. Motivul exact al admiterii sale inițiale nu a fost dezvăluit, dar nu a fost legat de coronavirus. Luni, Palatul Buckingham a anunțat că a fost transferat la Barts cu o ambulanță. Spitalul Sf. Bartolomeu din orașul Londra este un spital care găzduiește cea mai mare unitate cardiovasculară specializată din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS