Acasă Actualitate O pacientă a cântat la vioară în timp ce chirurgii îi îndepărtau...

O pacientă a cântat la vioară în timp ce chirurgii îi îndepărtau o tumoare din creier

-

O pacientă din Marea Britanie a interpretat la vioară Mahler și Gershwin, în timp ce era operată pe creier pentru extragerea unei tumori, informează Hotnews, citând Reuters. Femeia a cântat în timpul intervenției chirurgicale pentru ca medicii să poată monitoriza mai bine activitatea creierului în așa fel încât să se asigure că nu îi afectează capacitatea de a cânta, scrie Reuters. De 40 de ani, muzica este marea pasiune a femeii.

Dagmar Turner, 53 de ani, un fost consultant în domeniul managementului, a cântat la vioară pe parcursul operației, tumoarea fiind localizată în lobul drept frontal al creierului, aproape de zona care controlează mișcările mâinii stângi.

Pentru a nu-i afecta capacitatea de a cânta, profesorul Keyoumars Ashkan, consultant la Spitalul de Neurochirugie King’s College, a venit cu ideea de a urmări activitatea creierului în timp ce pacienta cântă.

A interpretat piese de Mahler şi Gershwin

Turner a interpretat muzica lui Gustav Mahler, clasicul ”Summertime” al lui George, dar și piese ale cântărețului spaniol Julio Iglesias.
”A fost pentru prima dată când un pacient a cântat în timpul operației. Am reușit să înlăturăm 90% din tumoare, inclusiv acele zone care erau predispuse la o activitate agresivă, reușind, în același timp, că îi păstrăm intactă funcționalitatea mâinii stângi”, a spus medicul care a operat-o.

„Vioara este pasiunea mea. Cânt de la 10 ani, iar gândul că nu aș mai fi putut face asta era dureros”, a spus și femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

Mircea Lucescu: După coronavirus, vom merge toți la psihiatrie

Reputatul antrenor Mircea Lucescu a discutat cu jurnaliștii de la tuttomercatoweb despre cum își petrece timpul în izolare și despre viitorul fotbalului. Ajuns...

Grozav şi Latovlevici, puși pe liber de Kisvarda. Vezi motivul!

Clubul maghiar Kisvarda FC a reziliat contractele jucătorilor Gheorghe Grozav şi Iasmin Latovlevici. Lait-motivul este că aceştia au plecat fără permisiune în...