9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJurnalista Norma Sarabia a fost ucisă

Jurnalista Norma Sarabia a fost ucisă

Jurnalista Norma Sarabia a fost ucisă, marţi, în faţa casei sale din Huimanguillo, un oraş din sud-estul statului mexican Tabasco, potrivit autorităţilor citate de www.tellerreport.com.

Sarabia, corespondent al ziarului Tabasco Hoy din Huimanguillo, a fost atacată de doi indivizi aflaţi pe motociclete. Aceştia au strigat-o, iar când ea răspuns, aceştia auîmpuşcată de mai multe ori.

„Au fost doi indivizi care au strigat-o pe nume. Au ucis-o chiar în faţa casei sale”, a declarat Arturo Gonzáles, secretarul Primăriei din Huimanguillo, potrivit EFE.
Autorităţile nu au comentat posibila cauză a aatacului petercut la ora locală 9.30 (02.30 GMT).

Oficialul mexican a spus că autoritățile investighează dacă crima a avut legătură cu activitatea profesională a Normei. Iau în calcul fie un act de răzbunare legat de viața sa personală sau de activitățile sale de profesor într-o școală. Poliția municipală Huimanguillo cercetează această crimă.

Zece jurnalişti, ucişi din decembrie 2018

Ziarul Tabasco Hoy a confirmat moartea corespondentului său într-un mesaj despre rețeaua socială a lui Twitter. Directorul editorial, Hector Tapia, a spus că Sarabia a exprimat de mai multe ori temeri legate de activitatea sa jurnalistică în zona Chontalpa, de crima organizată în transferul de droguri și combustibil.

„De mai multe ori am avut comentarii cu privire la temerile pe care le-am avut din cauza dificultăților de nesiguranță din Huimanguillo și a unor amenințări pe care le-am primit, deci am decis să nu mai acordăm notele sale”, a explicat Tapia Martínez.

Asociația jurnaliștilor de la Tabasco (ATP) deplânge asasinarea lui Sarabia și a cerut autorităților să o clarifice.

Sarabia este al zecelea jurnalit mexican ucis de la începutul guvernului președintelui Andres Manuel Lopez Obrador pe 1 decembrie.

În ultimii șase ani ai președintelui Enrique Peña Nieto (2012-2018), 47 de crime au fost comise în Mexic, dintre care 9 în 2018, dintr-un total de 2347 de atacuri împotriva mass-mediei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS