-0.6 C
Craiova
sâmbătă, 18 ianuarie, 2020
Acasă Actualitate Studentul american eliberat în comă după un an de detenție în Coreea...

Studentul american eliberat în comă după un an de detenție în Coreea de Nord a murit

-

Studentul american eliberat în comă după un an de detenție în Coreea de Nord a murit. Potrivit realitatea.net, părinții lui Otto Warmbier au spus că a fost supus unor „maltratări și torturi îngrozitoare”. Studentul, care a fost închis pentru că a încercat să fure un banner de propagandă de la un hotel, nu și-a recăpătat conștiința. Nu se știe când exact și în urma cărei cauze acesta a intrat în comă, iar autorităților americane li s-a adus la cunoștință acest fapt la începutul acestei luni.
Președintele Trump a afirmat că moartea lui Otto Warmbier a adâncit hotărârea administrației sale „de a preveni ca astfel de tragedii să nu se întâmple oamenilor nevinovați care cad în mâinile unor regimuri ce nu respectă statul de drept sau o minimă decență umană”.
„Statele Unite condamnă încă o dată brutalitatea regimului nord-coreean, în timp ce noi ne plângem cea mai recentă victimă”, a declarat Donald Trump. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat marți pentru CBS News că „este destul de clar că statul nord-coreean a avut o mare răspundere în procesul care a condus la moartea lui Otto Warmbier”.
În urma acestui incident, compania chineză cu care a călătorit Warmbier, Young Pioneer Tours, a anunțat că nu va mai prelua vizitatori din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS