10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentul american eliberat în comă după un an de detenție în Coreea de Nord a murit

Studentul american eliberat în comă după un an de detenție în Coreea de Nord a murit

Studentul american eliberat în comă după un an de detenție în Coreea de Nord a murit. Potrivit realitatea.net, părinții lui Otto Warmbier au spus că a fost supus unor „maltratări și torturi îngrozitoare”. Studentul, care a fost închis pentru că a încercat să fure un banner de propagandă de la un hotel, nu și-a recăpătat conștiința. Nu se știe când exact și în urma cărei cauze acesta a intrat în comă, iar autorităților americane li s-a adus la cunoștință acest fapt la începutul acestei luni.
Președintele Trump a afirmat că moartea lui Otto Warmbier a adâncit hotărârea administrației sale „de a preveni ca astfel de tragedii să nu se întâmple oamenilor nevinovați care cad în mâinile unor regimuri ce nu respectă statul de drept sau o minimă decență umană”.
„Statele Unite condamnă încă o dată brutalitatea regimului nord-coreean, în timp ce noi ne plângem cea mai recentă victimă”, a declarat Donald Trump. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat marți pentru CBS News că „este destul de clar că statul nord-coreean a avut o mare răspundere în procesul care a condus la moartea lui Otto Warmbier”.
În urma acestui incident, compania chineză cu care a călătorit Warmbier, Young Pioneer Tours, a anunțat că nu va mai prelua vizitatori din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS