Acasă Actualitate Incendiul din Clubul Colectiv: Zece răniţii de la Spitalul de Arşi, în...

Incendiul din Clubul Colectiv: Zece răniţii de la Spitalul de Arşi, în stare gravă, alți șase dintre pacienţii de la Spitalul Universitar, în stare foarte gravă

-

Zece dintre persoanele rănite în incendiul din Clubul Colectiv, internate la Spitalul de Arşi, sunt în stare gravă, cu arsuri pe corp, dar şi de „extremitate cefalică şi dezvoltare de arsuri de căi aeriene”, prognosticul în cazul lor fiind foarte rezervat.

Potrivit unui medic de la Spitalul de Arşi, care a dat informaţii despre starea pacienţilor internaţi în această unitate medicală, pentru cele zece persoane prognosticul este rezervat, în condiţiile în care au arsuri întinse ca suprafaţă, dar și arsuri de extremitate cefalică şi cu mare probabilitate, arsuri ale căilor aeriene. Medicul a precizat că arsurile de căi aeriene urmează să se manifeste ca severitate în zilele următoare, iar prognosticul unei astfel de arsuri este „foarte sumbru”. „Urgenţa chirurgicală a acestor pacienţi a constat doar în incizii de decompresiune. Asta e singura urgenţă. Restul operaţiilor vor fi analizate pe parcurs şi se vor face ulterior, treptat, în funcţie de evoluţia pacienţilor”, a explicat medicul.

De asemenea, şase dintre cei 24 de pacienţi internaţi la Spitalul Universitar din Bucureşti sunt în stare foarte gravă, după cum a declarat pentru Mediafax managerul unităţii medicale, Cătălin Cârstoiu. Acesta a explicat că o singură persoană are o evoluţie bună şi a fost detubată, însă a rămas în continuare la terapie intensivă.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...

Director executiv nou la DSP Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj va fi condusă în perioada următoare de Carmen Ivanov, directorul adjunct. La conducerea DSP Gorj s-a aflat până miercuri Violeta Mogoș, care a asigurat interimatul după plecarea lui Marius Boeriu.