22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20 angajaţi din serviciile sociale publice şi private se specializează ca "pedagogi sociali"

20 angajaţi din serviciile sociale publice şi private se specializează ca „pedagogi sociali”

Primii 20 specialişti din domeniul serviciilor sociale publice şi private, dintr-un total de 240 selectaţi, vor participa de mâine la un grup de lucru cu tema „Strategii europene/naţionale/regionale/locale în domeniul reintegrării socio-profesionale a grupurilor vulnerabile”, în cadrul proiectului „Europa inclusivă – Initiaţive regionale sustenabile”.
Proiectul are o valoare totală de 9.266.308 de lei, din care 796.902 de lei reprezintă contribuţia Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi a partenerilor săi.

Întâlnirea de mâine constituie un prim pas prin care o serie de specialişti care furnizează servicii sociale grupurilor vulnerabile vor urma cursuri gratuite de perfecţionare profesională cu specializarea “pedagog social”. Cursurile au o durată de 80 ore şi sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.
Pedagogia socială este ştiinţa care se ocupă cu situaţiile dificile ale oamenilor şi mediul lor de viaţă, având un rol de intermediere între necesitãţile individului şi cele ale societăţii. Concret, pedagogii sociali sprijină sau creează premisele pentru ca persoanele din grupurile vulnerabile asistate să depãşească problemele grele cu care se confruntă.  
În acest sens, pe parcursul proiectului, 240 angajaţi, selectaţi din rândul administraţiei publice locale, organizaţiilor societăţii civile, agenţiilor publice sau private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile – persoane cu funcţii de conducere şi simpli angajati, vor participa la cursuri de formare prin care îşi vor dezvolta competenţele profesionale, ţinta finală fiind aceea de a crea o piaţă a muncii inclusive.
Proiectul „Europa inclusivă – Initiaţive regionale sustenabile” se derulează timp de 18 luni şi are ca obiectiv general creşterea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii a 400 persoane de etnie romă, 250 persoane cu dizabilităţi, 50 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al statului şi alte 300 persoane aflate în detenţie din regiunile Bucureşti–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia, în total 1000 persoane cu nivel redus de studii sau care au părăsit timpuriu şcoala.
În plus, cu 360 copii cu vârste mai mari de trei ani se vor derula activităţi de petrecere a timpului liber sau şcolare, după caz, ori chiar de dezvoltare a abilităţilor de viaţă, astfel încât 300 femei aparţinând unor grupuri vulnerabile să beneficieze, pe parcursul participării la program, de suport în vederea integrării socio-profesionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS