18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Direcția Silvică Gorj a încasat 10.000 de euro în urma cesionării dreptului de colectare a trufelor

Gorj: Direcția Silvică Gorj a încasat 10.000 de euro în urma cesionării dreptului de colectare a trufelor

Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj, a declarat azi că instituţia pe care o conduce a încasat suma de 10.000 de euro în urma cesionării dreptului de colectare a trufelor din pădurile aflate pe raza ocoalelor silvice din județ, transmite agepres.ro.
Potrivit directorului instituţiei, contractul a fost încheiat pentru o cantitate de două tone de trufe. „Am cesionat dreptul de colectare la trufe pe pădurile de stat de pe raza ocoalelor silvice din cadrul Direcției Silvice Gorj, în cantitate de două tone, firmei care a câștigat licitația. S-a încasat de la această firmă suma de aproximativ 10.000 de euro. Cesionarea este făcută pe tot anul 2014. La fel am procedat și în cazul altor ciuperci de pădure”, a precizat Ovidiu Cârstoc.

Trufele reprezintă o specie de ciuperci comestibile, care cresc în pădure, în sol, la o adâncime cuprinsă între 5 și 40 de centimetri, pe rădăcinile unor specii de arbori. Diametrul poate fi cuprins între 4 și 12 centimetri, iar greutatea se situează între 100 și 200 de grame, dar s-au găsit și trufe de aproximativ un kilogram. Învelișul exterior este gros, de culoare închisă, neagră-albastruie, neagră-brunie, violacee sau albă.
Pentru găsirea trufelor sunt folosiți câini special dresați pentru această activitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS