10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltchim a fost repornit cu avansuri date de clienţii combinatului chimic

Oltchim a fost repornit cu avansuri date de clienţii combinatului chimic

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost repornit cu fonduri plătite în avans de furnizorii şi clienţii companiei, a declarat ieri secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu.
„Oltchim a pornit deja, iar banii au venit din avansurile date de partenerii comerciali care cumpără produse de la Oltchim“, a afirmat Traicu.
Producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, joi, la instalaţia de electroliză cu membrană, iar în două săptămâni va fi repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentanţilor companiei.
Traicu a adăugat că planul de restructurare a Oltchim vizează partea tehnologică, iar până în 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajaţilor dacă situaţia economică a combinatului va permite acest lucru.
Veniturile Oltchim au scăzut cu 47% în primele nouă luni, la 721,9 milioane de lei (162,8 milioane de euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane de lei (69,6 milioane de euro). În perioada similară din 2011, combinatul chimic a avut venituri totale de 1,36 miliarde de lei şi pierderi de 179,7 milioane de lei.
Traicu a mai spus că până la finele săptămânii autorităţile române intenţionează să notifice oficial Comisia Europeană cu privire la ajutorul de urgenţă pentru Oltchim, de 20 de milioane de euro.
Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câştigat licitaţia pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat, nu a plătit suma de 45 de milioane de euro pentru titluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS