7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGdS realizează Topul „Omul de afaceri al anului“

GdS realizează Topul „Omul de afaceri al anului“

Cei mai puternici şi apreciaţi zece oameni de afaceri din Dolj, care au dezvoltat companii importante pe harta judeţului, vor fi prezentaţi în paginile ziarului nostru. Zilele viitoare veţi afla poveştile de succes ale oamenilor de afaceri, cei mai buni dintre cei buni.

Într-o perioadă în care mediul de afaceri suferă din cauza crizei, iar situaţia de pe pieţe se răsfrânge şi asupra angajaţilor din diverse domenii, există oameni care duc „în spate“ companii şi afaceri de milioane de lei şi menţin sute sau chiar mii de locuri de muncă. Veţi afla din paginile GdS cât de uşor sau de greu s-au derulat afacerile lor în anul 2012, dacă au făcut angajări sau au disponibilizat personal, dacă au adoptat politica tăierii costurilor companiei şi cum au răzbit în „jungla“ afacerilor, cum au prins contracte cu partenerii de afaceri, cât a evoluat piaţa în acest an etc. Vom încerca să vă prezentăm şi obiceiurile, hobbyurile celor zece oameni de afaceri incluşi în Topul GdS, pentru ca dumneavoastră să cunoaşteţi cât de cât oamenii care au dezvoltat unele dintre cele mai puternice firme din Dolj. Veţi afla care este gândirea economică a multora dintre ei şi ce aşteaptă ei de la autorităţi.
Mediul de afaceri este oglinda unei ţări. De bunul mers al companiilor private depind atât veniturile bugetare, cât şi bunăstarea oamenilor care sunt simpli angajaţi. De aceea ne-am propus să acordăm o şi mai mare atenţie mediului local de afaceri. „Nu scrieţi despre mine la ziar, scrieţi despre afacerea mea, pentru că este ca şi copilul meu“, a spus unul dintre oamenii de afaceri craioveni din top.

Cum s-a stabilit clasamentul

În realizarea topului am ţinut cont de o serie de criterii de la care am pornit selecţia: companiile trebuia să fie pe profit şi să nu figureze în evidenţele Fiscului cu datorii către stat. Firmele trebuia să fie dintre cele mai mari din Dolj, cu cele mai importante cifre de afaceri şi cu cei mai mulţi angajaţi. De altfel, una dintre notele acordate oamenilor de afaceri a fost pentru companiile lor, iar computerul a ordonat primele zece firme în funcţie de cifra de afaceri şi de numărul de angajaţi. Cea de-a doua notă a fost acordată oamenilor de afaceri care dezvoltă companiile respective, în funcţie de seriozitatea, notorietatea fiecărei persoane din cele zece, în funcţie de relaţia profesională a businessmanilor doljeni cu alţi parteneri de afaceri. Cu alte cuvinte, s-a votat omul de afaceri în sine, abilităţile lui manageriale, competenţele şi chiar relaţia cu comunitatea de afaceri şi nu numai.
Juriul care a acordat nota finală pentru oamenii de afaceri doljeni a fost format din bancheri, consultanţi fiscali şi specialişti din domeniul creditelor bancare. Componenţa juriului este următoarea: Radu Buziernescu, deţinătorul firmei de consultanţă şi audit Professional Consulting; Gheorghe Lăpădat, directorul filialei locale Craiova a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM); Cătălin Popescu, director al filialei locale a UniCredit Ţiriac Bank; Tony Popa Nistorescu, director al CEC Bank Craiova, şi Bogdan Stăncescu, director Garanti Bank.
Astfel, au apărut două note. Una a fost acordată în funcţie de rezultatele companiei şi de numărul de angajaţi, iar cea de-a doua notă a fost dată de juriul format din cunoscători ai mediului local de afaceri şi a fost personalizată în funcţie de fiecare om de afaceri în parte. După ce am făcut o medie aritmetică simplă între cele două note a rezultat clasamentul final al celor zece oameni de afaceri doljeni, pe care îl vom prezenta începând de zilele viitoare în paginile GdS, în ordinea inversă a locului obţinut, adică de la locul zece la locul întâi. Dat fiind faptul că o parte din nota finală este dată de afacere în sine, în topul de anul acesta realizat de GdS sunt incluşi şi doi manageri de la vârful companiilor. Ei sunt doar amfitrionii acţionariatului din companiile respective, dar conduc afaceri care au amploare în Dolj şi în alte judeţe.
Aşadar, după ce vor fi prezentaţi antreprenorii locali de marcă ai Craiovei şi ai Doljului, în curând, veţi afla cine deţine locul I, adică cine este „Omul de afaceri al anului“, într-un top realizat de Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS