10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfârşit de săptămână aglomerat pentru pompierii doljeni

Sfârşit de săptămână aglomerat pentru pompierii doljeni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a intervenit în acest week-end la localizarea şi stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată izbucnite în municipiul Craiova – zona Balta Craioviţa, în spatele magazinului Kaufland din strada Calea Bucureşti şi pe strada Vânatorii de Munte, în municipiul Calafat, în localităţile Galicea Mare şi Şimnicu de Sus. Cauzele acestor incendii au fost focul deschis şi ţigara aruncată la întâmplare, suprafaţa incendiată fiind de aproximativ 5 hectare de vegetaţie uscată.
Pe lângă incendiile de vegetaţie, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit ieri cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea doljeană Vela. La sosirea pompierilor ardeau aproximativ 15 tone de furaje, existând riscul ca focul să se propage la casa de locuit şi anexele gospodăreşti. Potrivit pompierilor, o persoană neidentificată a dat foc resturilor menajere din apropierea furajelor si au ars astfel circa trei tone lemne de foc, trei tone paie, şapte tone lucernă şi anexele gospodăreşti.    
Azi noapte Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Rast. Focul a izbucnit din cauza unui coş de fum necorespunzător şi a distrus acoperişul casei, un pătul-magazie şi aproximativ 70 kg materiale textile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS