22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDumitru Dragomir vrea să candideze pentru PD-L într-un colegiu din judeţul Olt

Dumitru Dragomir vrea să candideze pentru PD-L într-un colegiu din judeţul Olt

Deputatul Dumitru Dragomir a declarat astăzi pentru NewsIn că a demisionat din PRM pentru a se alătura PD-L formaţiune din partea căreia va candida la alegerile parlamentare într-un colegiu din Olt sau din Moldova.

"Mi-aleg un colegiu din ţară. Vreau să mă mut cu familia în Moldova şi bătrâneţile să le am acolo sau am altă propunere, unde cred că iau peste 70%, în judeţul Olt. Indiferent cu cine concurez în judeţ iau peste 70%", a declarat Dumitru Dragomir pentru NewsIn. Întrebat dacă preferă un anumit judeţ în Moldova, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a afirmat: "aştept deocamdată o confirmare din partea unui lider PD-L".

Fostul deputat PRM a precizat că nu l-a informat asupra deciziei sale pe preşedintele PRM, Cornelui Vadim Tudor, despre care a spus că "n-a binevoit să vorbească cu mine de aproape un an". Dumitru Dragomir a menţionat că săptămâna viitoare va avea răspunsul final în privinţa colegiului unde va candida.

"Sondajele arată ce arată despre PRM şi eu am afinitate vizavi de şefii PD-L, dar şi de partid pentru că este puternic", şi-a motivat Dragomir demisia din PRM şi înscrierea în rândul democrat-liberalilor. El nu a vrut să precizeze cu cine şi-a negociat venirea în tabăra democrat-liberalilor.

Dumitru Dragomir, ales în 2004 deputat  PRM în circumscripţia Vâlcea, nu este singurul parlamentar peremist care a părăsit formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor. De la începutul legislaturii, PRM a pierdut 30 de parlamentari, 25 dintre deputaţi şi cinci senatori alegând să se îndrepte către un alt partid, în majoritate către PD-L sau PC, sau să rămână independenţi.

Dintre cei 25 de deputaţi care au părăsit grupul PRM, zece au ales să facă parte din grupul PD-L, doi au mers la PSD, patru la PC şi nouă sunt independenţi. Doi dintre senatorii care au plecat din PRM au ales să intre în rândurile liberalilor.

Ultimul dintre deputaţii care au ales să plece din PRM a fost Gelil Eserghep, un apropiat al preşedintelui Corneliu Vadim Tudor, care a demisionat pe 30 iulie din partid în timpul şedinţei Comitetului Director al formaţiunii.

În decembrie 2007 şi deputatul Olguţa Vasilescu, fost preşedinte al Comisiei pentru educaţie a părăsit PRM alegând să se înscrie în PSD. "Aceia care jubilează că din PRM sunt excluşi or dezertează unii parlamentari habar n-au ce fel de caracter am eu: pur şi simplu, eu mă bucur că scap de lichele! N-am să dau nume, fiindcă nu merită atenţia mea", a declarat ulterior acestei demisii liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

De asemenea, unii dintre cei aleşi pe listele PRM au fost excluşi din partid în urma unor scandaluri. Este vorba, printre alţii, de Corneliu Ciontu şi Anghel Stanciu care, în 2005, au fost acuzaţi că încearcă anexarea PRM la PSD, în condiţiile în care C.V. Tudor se retrăsese temporar de la conducerea partidului în fruntea căruia îl instalase pe Ciontu.

Un alt scandal, în 2007, cu unul dintre cei mai fideli oameni ai partidului. Conducerea PRM a anunţat, pe 26 noiembrie 2007, excluderea a deputatului Daniela Buruiană-Aprodu. Cu acea ocazie, Buruiană a fost acuzată de "comportament aberant", care ar fi culminat "cu dispreţul cu care această persoană i-a tratat pe alegătorii judeţului Brăila, care au trimis-o în Parlament, dar care n-au văzut-o la faţă, de 3 ani, în circumscripţie".

Cinci dintre senatorii PRM au părăsit partidul, Mihail Lupoi şi Viorel Duca Senior îndreptându-se către liberali, în timp ce  Dorel Onaca, Claudiu Tănăsescu şi Ioan Corodan au ales să-şi continue mandatele independent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS