22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Reactii on-line

Editorialul „Directii pierdute“ de Alin Teodorescu, publicat pe 9 august in cotidianul nostru, a stârnit un adevarat val de comentarii pe site-ul Gazetei de Sud. Va prezentam mai jos câteva dintre reactiile cititorilor:


http://www.gds.ro si [email protected]


de valgor


In cea mai mare tara din lume traia cel mai mare taietor de lemne din lume, lânga cel mai mare lac din lume. Tot lânga acest lac crestea si cel mai mare copac din lume. Si când cel mai mare taietor de lemne din lume a taiat, cu cea mai mare secure din lume, cel mai mare copac din lume, acesta a cazut in cel mai mare lac din lume si s-a auzit cel mai mare fleosc din lume. Ma tem ca si la noi se va auzi acelasi lucru dupa desecretizarea (teribil cuvânt!) dosarelor. Cel mai mare fleosc din lume! Din aceasta analiza, corecta si echidistanta, pe care o faceti de data aceasta, mi se pare ca lipseste un paragraf consacrat explicarii curajoase a motivelor pentru care biserica, armata si mass-media sunt preferatele celor care voteaza, in totala cunostinta de cauza, pe cei care ii mint. Mi se pare intr-adevar de neinteles ca, dupa ce-si asigura paza cereasca si pe cea pamânteana prin primele doua institutii, in cea mai traditionalista maniera din istoria cunoscuta a omenirii, concetatenii nostri sa prefere in pozitia a treia circul scris sau audio-vizual al presei si nu pâinea sufletului, cea care i-ar putea face sa inteleaga câte ceva din lumea in care traiesc, cultura veritabila. Iar topul celor 100 ne arata ca nu ultimele scandaluri din educatie i-au indepartat recent pe români de scoala.


Ce legatura are asta cu desecretizarea? Pai, mi se pare evident! Va fi un festin pentru profesionistii informatiei. Vor cadea capetele pe care presa (adica cei care o platesc!) va dori sa le taie. Celelalte, despre care se va tacea in cor, nu vor prea cadea cine stie ce. Poate asa, putin pe-o parte. Se vor contesta dosarele. Se va face tapaj sau dimpotriva. Circul Kludski va ramâne o taraba meschina pe lânga circul mass-mediatizat. Si Vox Populi nu se va mai auzi in acest taraboi, pentru ca va lipsi cu desavârsire. Se va ocupa cea de-a treia valoare nationala s-o reprezinte.


Pentru a incheia as mai intreba, asa, intr-o doara, cine sunt arhanghelii care vor canaliza dosarele intre hrubele prafuite unde se odihneau si piata publica unde vor fi expuse? Ei sunt ceva calugari, fara posesii materiale noi si din belsug dobândite? Sunt roboti pe baterii, care n-au nevoie de reteaua comunala de curent electric? Sunt extraterestri pe tot acest lant? Or fi!


Sa speram ca praful de pe dosare nu se va opri in ochii alegatorilor.


Termopan de Midia


Populatia nu mai crede de mult in Justitia româneasca, in oamenii politici si in institutiile statului, administratie corupta, ineficienta, care, desi ar trebui sa fie in slujba cetateanului, il umilesc, il abuzeaza fara sa fie sanctionate. Pentru ca nu exista si nu a existat interesul unei legislatii care sa traseze clar responsabilitatile si modul de raspundere, de sanctionare ale functionarului public. Toate categoriile bugetare care s-au dovedit si o frâna in calea reformelor au avut grija sa-si treaca prin parlament statutul care le legifereaza drepturile, dar nu si responsabilitatile, sanctiunile etc. Vezi Statutul profesorilor, Statutul functionarului public, al magistratului etc. PSD a excelat in relatiile cu aceste frâne in calea civilizatiei prin intelegeri cu sindicatele, prin semnarea de pacturi si conventii cu liderii de sindicate. Lideri care in scurt timp au devenit extrem de bogati prin afaceri cu bugetul statului sau au devenit deputati si senatori ca rasplata pentru servicii facute PSD. Când erati la guvernare nu ati observat aceasta neincredere a populatiei, ca va considerati mare sociolog? PSD a fost sanctionat la alegeri de populatie tocmai pentru stadiul jalnic in care a adus justitia si toate institutiile statului, minciunile, demagogia, dezinformarile practicate, hotia pe fata, sfidatoare, complicitatea in hotii cu justitia si institutiile statului impânzite de oameni de casa. TVA-ul a fost conceput si utilizat pentru a mai deschide o portita de furt din bugetul statului pentru clica voastra. Nu ati inteles?


Veniti acum si constatati lucruri pe care când erati guvernanti le ascundeati sub pres, sunteti demagog, domnule! Sunteti asa cum ati fost tot timpul si nu va puteti schimba.


Populatia e preocupata mai putin de actuala dosariada, preocupati sunt doar politicienii demagogi, cei cu bube, si bineinteles presa româneasca, devenita o presa de scandal, nu de informare.


Nu e nici o brânza, s-a desteptat si presa româneasca dupa 16 ani de sluj? Societatea civila (????) la fel, cu 16 ani mai târziu decât cei normali? Ce folos? E deja târziu, timpul pierdut e greu de recuperat. Si nu s-a desteptat deloc, face doar alte jocuri de interese. E fum si multa galagie, actiuni specifice românului, rezultatele vor fi invers proportionale cu tambalaul facut!


P.S. Nu ne spuneti nimic de colaborarea cu PNL Patriciu? Ar fi un subiect mult mai important decât dosariada.


de Nestor


Cu toata mizeria pe care o presupune, aceasta campanie de scoatere a „foilor mucegaite“ este absolut necesara. Da, românii au avut incredere in biserica, in armata si au mâncat mass-media pe pâine. Adica au privit in urma, in loc sa priveasca in viitor si au continuat sa-si hraneasca imaginatia cu deseuri servite de „ospatari“ dubiosi. Un exemplu recent de astfel de festinuri de presa, din multimea de exemple posibile, este cazul Mona Musca. Sondajele (specialitatea d-voastra, d-le A. Teodorescu) au inceput sa umfle „musca“ in perioada când aceasta iesea la arat: demolarea lui Tariceanu pentru a fi respins ideea alegerilor anticipate (care ar fi salvat atunci PSD-ul de caderea care a urmat si care va mai urma), preluarea conducerii Camerei etc. Din foile mucegaite reiese altceva, ceva ce era evident, dar nu si scris negru pe alb: Musca salvatoare iesise, vai, din latrina sau din hazna.


Culturile europene se bazeaza toate pe litera scrisa, care la noi a aparut foarte târziu si a esuat in „foile mucegaite“. Daca altceva nu gasim de citit, ceva studii sociologice de exemplu, scrise de sociologi adevarati, nu de sociologi de butaforie, precum Vadim, Adrian Nastase si altii, sa citim atunci cronicile prezentului, care exista cu certitudine si care exprima limpede calitatile si defectele, de ele suntem siguri ca nu sunt falsuri. Altfel, articolul este interesant, pentru alta analiza a sufletului românesc: duplicitatea.


Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS