31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCitiva pensionari au de platit zeci de milioane pentru gaz

Citiva pensionari au de platit zeci de milioane pentru gaz

Autorizatiile pentru racordarea la reteaua de gaz metan s-au acordat in ultimii ani la Petrosani in mod arbitrar si haotic. Din acest motiv, citiva pensionari sint nevoiti acum sa plateasca peste 20 de milioane de lei fiecare pentru a se putea racorda la conducta „proprietate particulara“. Actuala administratie locala nu mai poate schimba nimic, proprietarii neputind fi acuzati de ilegalitate, iar batrinii sint nevoiti sa plateasca suma respectiva daca vor sa beneficieze de alimentarea cu gaz.


Cei aproximativ zece pensionari, care locuiesc pe o straduta din spatele pietei agroalimentare din Petrosani, trebuie sa achite aproximativ 20 de milioane de lei vechi daca vor sa se racordeze la magistrala care a fost platita anul trecut de unul dintre privatizatii din zona. „Ne cer acum 14 milioane de lei pentru partea de la magistrala la casa, cinci milioane ca si contributie la conducta principala, care a fost trasa anul trecut, si probabil ca ne mai costa ceva si proiectul si contoarul individual. Noi sintem pensionari si nu ne putem permite o astfel de suma. Am cerut ajutor la primarie, dar se pare ca nu avem ce face“, a spus Ion Hirean, unul dintre pensionarii in cauza.


Noua administratie locala da vina pe modul in care, in ultimii ani, s-au dat autorizatiile pentru racordarea la retea si spune ca acum nu se mai poate schimba nimic si nici nu a gasit intelegere la cei care au platit conducta principala. „Nu trebuia sa se intimple asa. In urma cu citiva ani se dadeau autorizatii haotic si noi acum ar trebui sa tragem alta conducta, lucru imposibil din punct de vedere tehnic. Am incercat chiar sa platim, din banii de la buget, 50 de milioane de lei proprietarului fabricii de piine care a tras conducta, dar nu a vrut, astfel ca acum oamenii vor avea de achitat bani mai multi fata de altii“, a declarat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Mai mult, oamenii care locuiesc pe acea strada spun ca au avut numai de suferit din cauza modului in care s-a facut introducerea conductei de gaz pe strada lor, pentru ca lucrarile au afectat structura de rezistenta a strazii si exista riscul ca pomii sa se prabuseasca oricind peste case si cablurile de curent, din cauza ca le-au fost taiate radacinile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS