13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilie de magistrati, acuzata ca a incalcat proprietatea vecinilor

Familie de magistrati, acuzata ca a incalcat proprietatea vecinilor

In România, magistratii aplica legile, dar unii dintre ei le incalca cu buna stiinta. O familie de magistrati din Tirgu Jiu este acuzata ca a incalcat proprietatea vecinilor. Potrivit acestora, sotii Trancau Vasile, avocat si fost judecator, si Elena, judecatoare la Tribunalul Gorj, au construit un gard care a ocupat mai mult de jumatate de metru din terenul detinut de familia Pupaza. In total, suprafata de teren ocupata abuziv este de 12 metri patrati. Magistratii au vindut ulterior terenul si casa altei persoane. Noul proprietar al terenului a refuzat sa mute gardul, iar familia Pupaza l-a actionat in judecata. Avocatul care il apara pe acesta este nimeni altul decit Vasile Trancau, cel care a ridicat gardul pe terenul vecinilor. Cum era de asteptat, la Judecatoria Tirgu Jiu, familia Pupaza a pierdut procesul, care se afla acum, in urma recursului, pe rolul Curtii de Apel Craiova.


Cartierul Pandurasu din Tirgu Jiu s-a ridicat dupa Revolutie. Primaria a concesionat aici loturi de teren de cite 300 de metri patrati. Dan si Adina Pupaza, copiii sotilor Pupaza, au concesionat doua loturi pentru a-si construi o casa duplex. Adina locuieste de trei ani in Statele Unite ale Americii, unde sotul ei lucreaza la o importanta firma din domeniul energiei nucleare. Aceasta lucra in tara ca asistent universitar, dar si-a urmat sotul peste ocean. Fratele ei, celalalt proprietar al casei, a luat doctoratul ITsi lucreaza in Bucuresti, la o firma de soft. Acestia au dorit sa isi ridice o casa in localitatea natala, unde spera ca se vor intoarce, iar parintii lor, Dan si Veronica Pupaza, i-au ajutat si s-au ocupat de construirea ei.


Sotii Pupaza au spus ca, in 1998, au fost abordati de vecinul lor, avocatul Vasile Trancau, care lucra la gard, si le-a spus ca a intrat din greseala pe terenul lor: „Lucra la fundatia gardului, iar Vasile Trancau ne-a oprit si ne-a spus ca lucratorii lui au gresit si au intrat cu 15 cm pe terenul nostru. Am masurat apoi si am constatat ca, de fapt, era vorba de peste o jumatate de metru, 60 cm, ceea ce inseamna o suprafata destul de mare, de aproximativ 15 metri patrati din lotul care ii apartine fiicei mele, Adina Pupaza. Ne-a promis de mai multe ori ca isi muta gardul, dar ne-a amagit tot timpul“, a spus Veronica Pupaza.


Vasile Trancau, avocatul noilor detinatori ai concesiunii


Intre timp, familia de magistrati a instrainat terenul si casa lui Traian Boiangiu. „Am fost sa discutam cu el despre problema cu gardul, dar nu am putut sa ne intelegem, cu toate ca i-am spus ca nu este bine sa ajungem la proces, pentru ca este vecin. Ne-a spus ca nu il intereseaza, ca are in spate un judecator si un avocat“. Adina Pupaza i-a dat in judecata pe sotii Boiangiu si a cerut instantei de judecata sa ii oblige sa respecte dreptul de concesiune a terenului si sa demoleze gardul. Avocatul numit de familia Boiangiu este nimeni altul decit Vasile Trancau, cel care construise gardul, si, in mod normal, acesta ar fi trebuit sa aiba calitatea de martor in proces. „Trancau nu trebuia sa fie avocat in aceasta cauza, de vreme ce el este implicat in acest caz. A facut gardul cu spatele la noi, ca sa dea impresia ca noi l-am facut. Totul a fost premeditat si bine gindit“.


Sotii Boiangiu au sustinut in fata judecatorilor ca, prin construirea gardului despartitor de catre vechiul beneficiar al concesiunii, nu a fost ocupata nici o suprafata din terenul concesionat de cei doi copii ai sotilor Pupaza. Ei au declarat ca suprafata preluata a fost de 291 mp, care a fost completata de catre Primaria Tirgu Jiu, ajungind in prezent la suprafata de 303 mp, ca urmare a desfiintarii unei cai de acces. Traian Boiangiu a spus ca a intrat in posesia unei harti intocmite in secret de primarie, in care este trecuta suprafata totala concesionata de cei doi copii ai sotilor Pupaza, 589 mp, si ca din terenul concesionat nu lipseste decit o suprafata de cinci metri patrati. Acesta a mai spus ca in nici un contract de concesiune nu apar dimensiunile lotului.


Primaria recunoaste ca a fost incalcata concesiunea


In expertiza realizata de Ion Lipianu la cererea instantei se arata ca familia Boiangiu nu ocupa terenul vecinilor. Sotii Pupaza considera ca expertiza nu este reala, drept pentru care au solicitat o contraexpertiza si intentioneaza sa il reclame pe expert la Parchet, pentru ca, sustin ei, nu s-a deplasat la fata locului, pentru efectuarea masuratorilor. Cum era de asteptat, actiunea facuta de familia Pupaza a fost respinsa de catre Judecatoria Tirgu Jiu, iar acum, in urma recursului, procesul se afla pe rolul Curtii de Apel Craiova.


Primaria Tirgu Jiu recunoaste ca terenul detinut de Adina si Dan Pupaza a fost restrins in mod abuziv si a trimis o adresa familiei Boiangiu, in care a cerut sa demoleze gardul, in caz contrar, va fi amendata, iar gardul va fi demolat de primarie. In tot acest scandal imobiliar a intervenit si Politia Tirgu Jiu, care a transmis un raspuns de tot risul familiei Boiangiu: „Va comunicam ca au fost efectuate verificari, stabilindu-se ca suprafata de teren la care faceti referire va apartine“, de parca politistii ar fi specialisti in cadastru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS