22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHai la strand cu mic cu mare, sa ne si prajim la soare!

Hai la strand cu mic cu mare, sa ne si prajim la soare!

A venit caldura, a venit sezonul bailor de soare, dar si a balacelilor in balti sau in bazinele strandurilor. Un mod placut, de altfel, de a petrece citeva ore de destindere si de a-i da pielii o culoare mai aramie. Acum, ca s-a deschis sezonul, craiovenii au de unde alege un loc potrivit pentru o baie strasnica, o saritura de la trambulina sau un meci de fotbal sau volei pe nisip. Chiar daca este putin cam departe de oras, strandul de la Isalnita e cautat mai mult de tineri, elevi sau studenti, in special pentru adincimea apei si inaltimea de sase metri a trambulinei. Aia da saritura, sa zbori citeva secunde bune prin aer si sa te scufunzi pina la „ciment“ in apa albastruie.

Numai ca ieri, cele citeva perechi care alesesera sa faca plaja la Isalnita nu prea au avut parte de plonjari. Se schimba apa! „Am schimbat apa, ca in fiecare saptamina. A mai fost si incidentul de aseara (un tinar de 18 ani s-a inecat in apele strandului, n.r.) si am curatat bazinul, l-am dezinfectat si pina miine va fi plin cu apa curata“, au spus cei care ingrijesc strandul.

Pregatirea pentru Litoral

Valentin Obirsie iesise cu fiul sau, pentru prima data anul acesta, la strand, ca un preambul pentru plecarea la mare: „Am fost cam dezamagiti ca am gasit bazinul gol, dar asta este. Facem decit plaja, sa ne prinda putin soarele pentru ca pe 2 iulie plecam la mare. Alex, fiul meu, este mai posomorit ca nu poate face baie, dar se spala la dusuri. Ne place aici pentru ca este curat si este amenajat destul de frumos“. Atractia strandului o reprezinta insa concursurile de week-end si serile dansante. La strandul Zeus, din Craiovita Noua, era ieri puzderie de copii. Cu sau fara veste, mineci sau colace de salvare, cei mici nu prea simteau apa rece la primele ore ale diminetii. Parintii sau bunicile asezate pe prosoape de plaja, in apropierea bazinului, ii urmareau cum se stropeau unii pe altii, atenti sa nu depaseasca „geamandura“. „Eu si nepoteii venim aici, la strand, de la inceputul saptaminii. Ii pregatesc pentru mare. Alexandru, baietelul fiicei mele, are sapte ani si jumatate si pleaca la sfirsitul lunii in tabara, la Eforie. Oana si Codrin, copiii fiului meu, se duc intii la munte, la Bistrita, si in august pleaca si ei pe Litoral. Ne place aici pentru ca este aproape de casa si sint amenajate locuri de joaca“, povesteste Alexandrina Popescu. Ca sa nu mai spunem de campionatele de fotbal si volei pe nisip, atractia fiecarui sfirsit de saptamina.

Apa este calda, nisipul fierbinte

Pe strandul Titulescu, elevii care nu se gindesc inca la examenele de capacitate sau cei care au trecut deja de ele faceau furori prin apa strandului.

„Hai sa vedem care sare mai sus.“ „Tu poti sa faci echerul inainte de a atinge apa?“, se intreceau doi baieti, fara sa le pese, parca, de privirile curioase ale grupului de fete din apropiere. „Abia asteptam sa se deschida strandul de aici pentru ca locuim in zona si putem veni cu prietenii la plaja. Este frumos, apa este calda si daca nu am ajuns inca la mare, macar la strand sa ne bronzam“, a spus Ramona Dudu. Daca la Isalnita, Titulescu sau la Zeus, intrarea la strand costa intre 15 si 25 de mii de lei pentru un adult, si 5 si 15 mii de lei pentru un copil, la Hanul Doctorului „intra cine vrea, iese cine poate…“ sa se desprinda de pe prosopul asezat pe marginea bazinului. Intrarea este gratuita, doar berea sau sucul se platesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS