14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBlestem la Hollywood

Blestem la Hollywood

În industria cinematografiei există o serie de filme considerate a fi blestemate

De-a lungul anilor au existat numeroase filme, care s-au dovedit a fi nu tocmai de bun augur pentru protagonişti, relatează cinemalia.it. Este suficient să ne amintim de „Cavalerul Negru“, film regizat de Christopher Nolan, o continuare a peliculei din 2005, „Batman Begins“. Două persoane care au participat la filmări şi-au pierdut viaţa: Conway Wickliffe, tehnician pentru efecte speciale, şi Heath Ledger, actorul care i-a dat viaţă maleficului Joker. Actorul a intrat atât de mult în pielea personajului, încât la terminarea filmărilor Jockerul din film şi actorul care i-a dat viaţă au devenit practic una şi aceeaşi persoană. Odată cu trecerea timpului, actorul a împrumutat caracterul şi gesturile personajului său şi în viaţa de zi cu zi. Ce s-a întâmplat după aceea este bine cunoscut: după terminarea filmărilor, Ledger nu mai reuşea să doarmă şi, din acest motiv, a început să ia somnifere. Pe 22 ianuarie 2008, la doar 28 de ani, actorul a fost găsit fără viaţă în apartamentul său, în urma unui cocktail de medicamente. Şi protagonistul, Christian Bale, a avut ceva probleme. După terminarea filmărilor, el a fost arestat întrucât şi-a agresat mama şi sora, în urma unei crize de nervi. De asemenea, la terminarea filmărilor, Morgan Freeman a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a fost la un pas să îşi piardă viaţa.

Personaje cu ghinion

Din lista filmelor blestemate nu putea lipsi „Superman“. Protagonistul, Christopher Reeve, a rămas paralizat în urma unui accident de călărie. Însă, nu doar el a avut probleme. Practic, toţi cei care au interpretat rolul popularului supererou au plătit scump pentru participarea lor. În anii ’40, Superman a fost interpretat de Kirk Alyn care, după acest serial, a fost practic alungat din industria cinematografică şi nu a mai reuşit să prindă nici un rol, sfârşind în cea mai cruntă sărăcie. Regizorii spuneau că actorul era prea legat de personajul său şi că nu ar mai fi fost credibil în nici un alt rol. În următorul deceniu, în anii ’50, Superman a fost interpretat de George Reeves. Acesta a rămas şi el fără „serviciu“ din aceleaşi motive ca Alyn, însă reacţia sa a fost mai dură: la câteva zile după nuntă, şi-a luat viaţa, împuşcându-se în tâmplă. Era anul 1959, iar roul lui Superman făcuse o altă victimă celebră. Margot Kidder, cea care a interpretat rolul lui Lois Lane în primul „Superman“, în 1990 a fost victima unui accident aviatic şi suferă de ani buni de tulburări bipolare de personalitate.
„Corbul“, o peliculă realizată în 1994, a intrat în istorie şi este considerat blestemat ca urmare a decesului protagonistului, Brandon Lee, care a avut loc în mod macabru şi inexplicabil, exact în timpul filmărilor. Scena presupunea ca personajul lui Brandon să fie împuşcat cu gloanţe oarbe, însă, fără ştirea tehnicianului, cumva, un glonţ adevărat se afla pe ţeavă şi l-a lovit pe actor în abdomen.
Înregistrarea cu moartea lui Brandon Lee este sursa unei controverse. Unii spun că pelicula a fost distrusă imediat, fără să fie developată, în timp ce alţii spun că a fost dată familiei.

Sânge şi moarte la filmări

În timpul filmării unei secvenţe din pelicula „The Twilight Zone“, produsă de Steven Spilberg, actorul Vic Morro şi actorii-copii Myca Dinh Le şi Renne Shin-Yi Chen au murit într-un accident în care a fost implicat şi un elicopter folosit pe platouri. Elicopterul zbura la o altitudine de doar opt metri, prea jos pentru a evita exploziile pe care pirotehnicienii le programaseră. O explozie a provocat desprinderea elicei, care a decapitat două persoane, în timp ce a treia a murit strivită de restul aparatului de zbor. Nu trebuie omis din listă nici filmul „The Conqueror“ din 1956. Dintre cele 220 de persoane care au lucrat pentru pelicula „The Conqueror“ pe platourile de filmare din Utah, în 1955, 91 au făcut cancer până la începutul anilor ’80 şi 46 au murit, inclusiv starurile John Wayne, Susan Hayward, Agnes Moorehead şi regizorul Dick Powell. Multe voci afirmă că de vină ar fi fost emisiile radioactive provocate de experimentele cu bomba atomică făcute în Nevada.
Lista continuă cu „Top Gun“, cel mai cunoscut film al lui Tom Cruise. În timpul filmărilor, aparatul de zbor al lui Art Scholl, un renumit pilot acrobat de 53 de ani, care urma să execute o manevră dificilă în faţa camerelor de luat vederi, a suferit o defecţiune tehnică şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific. 

„Poltergeist“, periculos pentru actori

Din listă nu poate să lipsească trilogia horror „Poltergeist“, care a dat fiori la generaţii întregi de cinefili, dar care pentru actori a avut consecinţe mult mai grave. „Poltergeist“ (1982, scris de Steven Spielberg şi regizat de Tobe Hopper), „Poltergeist II“ (1986, regizat de Brian Gibson) şi „Poltergeist III“ (1988, regizat de Gary Sherman) prezintă aventurile familiei Freeling, o familie tipic americană, care are ghinionul să ajungă doar în case bântuite de spirite. Potrivit sursei citate, patru actori din echipa de distribuţie şi-au pierdut viaţa. Este vorba de Dominique Dunne (Dana Freeling), sugrumutată de logodnicul gelos, care nu dorea să fie părăsit, Heather O’Rourke (Carol Ann Freeling), care în 1987 s-a îmbolnăvit de boala Crohn, iar în 1988 a decedat, Will Simpson (Taylor, un spirit bun) şi Julian Beck (Hanry Kane, un spirit malefic).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU