31.7 C
Craiova
miercuri, 16 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură cu lapte

Prăjitură cu lapte

Ingrediente:
Foile: 250 g zahăr, 2 gălbenuşuri, ulei, făină, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet.
Crema: 1 1/2 l lapte, 1 1/2 cană de 200 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 1 pachet de unt, 5 linguri făină (cu vârf), zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Foile: 100 g zahăr se ard (caramelul se fierbe cam 2 minute), 100 ml apă se fierbe, se stinge cu ea zahărul ars şi se dă la răcit. Separat, se amestecă 150 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 3 linguri ulei, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet, iar compoziţia obţinută se toarnă peste zahărul ars şi se fierbe cinci minute. Se lasă să se răcorească, apoi, când este călduţ, se adaugă făina, făcând un aluat potrivit de tare, din care se întind trei foi care se coc pe dosul tăvii. Tava se tapetează întâi foarte bine cu ulei şi făină, apoi coca se întinde direct pe ea, altfel se rupe.
După ce se coc, foile se desprind de pe tavă cât sunt fierbinţi, căci, dacă se întârzie chiar şi un minut, se sfărâmă.
Crema:
Într-un vas se amestecă 300 ml lapte cu făina şi gălbenuşurile. Restul de lapte se pune la fiert cu zahărul, apoi se toarnă în el compoziţia din vas şi untul şi se lasă pe foc, amestecând încontinuu, până se îngroaşă crema.
Cu crema călduţă se ung foile, care trebuie aşezate în tava pe fundul căreia au fost coapte.
Cât se răceşte crema, se bat albuşurile cu o cană de zahăr. Bezeaua se pune deasupra foilor din tavă, după care se mai dă opt minute la cuptor.
Menţiuni: Deasupra se poate pune ciocolată albă topită.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă

www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS